test

Zašto se službeni automobil predsjednice Skupštine Glavnog grada Borovinić Bojović neradnim danom nalazi na Veruši?

I. Đoković

10/06/2023

14:30

Automobil Range Rover koji zvanično duži predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović primjećen je danas u blizini jednog restorana u mjestu Opasanica u blizini Veruše. Šta tamo radi službeno vozilo koje se ne smije koristiti van radnog vremena i za lične potrebe u ovom slučaju predsjednice Borovinić Bojović je tajna jer na zvaničnom sajtu Glavnog grada putni nalozi nisu ažurirani i nalaze se samo oni iz 2022.godine.

Iako su političkoj većini nastaloj nakon avgustovskih izbora, optužujući prethodnu vlast, puna usta bila zloupotreba službenih vozila u lične svrhe ili još gore u toku predizbornih kampanja, praksa koju oni sprovode pred izbore identična je onoj koju su koristili za svoj raniji predizborni marketing.

Najnoviji primjer dolazi od predsjednice Skupštine Glavnog grada čije je službeno vozilo koje ona duži snimljeno danas u blizini jednog restorana u mjestu Opasanica na Veruši.

Na sajtu Glavnog grada nema nikakve najave neke službene posjete Borovinić Bojović Veruši, niti se tamo osim izbora dešava bilo šta što bi moglo iziskivati njeno prisustvo neradnim danom, pa sve neodoljivo podsjeća na još jednu zloputrebu državnog vlasništva i novca građana za sprovođenje partijskih aktivnosti i to dan pred parlamentarne izbore.

Iako na sajtu Glavnog grada postoji dio za putne naloge putem kojeg bi se logično moglo provjeriti da li je Borovinić Bojović planirala u skladu sa zakonom ovaj izlet do Veruše, ta sekcija nije ažurirana sa podacima iz ove godine, i prema saznanjima portala Standard to se radi isključivo u predizbornoj kampanji, što nova podgorička vlast izgleda neće praktikovati iz više nego očiglednih razloga.

Do tada predsjednica Skupštine Glavnog grada Borovinić Bojović će u luksuznom terencu Range Roveru obilaziti svoje sigurne glasače i pokušavati da sa nove funkcije “namakne” koji glas svojoj partiji na predstojećim parlamentarnim izborima.

Izvor (naslovna fotografija):

Službeni automobil Borovinić Bojović na Veruši Standard

Ostavite komentar

Komentari (0)