Tičić: Nedopustivo vrijeđanje Filipovića, sramna podrška Vladimira Jokića tom napadu

Najoštrije osuđujemo najnoviji napad i sramno vrijeđanje političkog analitičara Ljuba Filipovića koje je upućeno putem jedne mim stranice na društvenoj mreži Facebook, saopštio je predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva, Milan Tičić.

Takav izliv vulgarnosti i nevaspitanja je izraz stanja u kojem se društvo nalazi ali i faktičkog nečinjenja nadležnih državnih organa koji su nizom propusta i nereagovanjem na slične stvari u proteklih godinu i po dana dali prećutnu saglasnost na ove i ovakve nakaradne pojave, kaže Tičić.

On je kazao kako je nedopustivo, da su se putem društvenih mreža u javni diskus odomaćili mizoginija, seksizam, govor mržnje, psovke, uvrede i ostale gadosti kojima su kao po pravilu izloženi građanski aktivisti, crnogorske patriote, ali i svi drugi koji su u javnosti prepoznati kao zastupnici i čuvari crnogorskih nacionalnih interesa.

“Takođe, još skaradnije je to da ovakav napad inicira osoba koja je praktično državni službenik, a da se združeno svojom podrškom pridružuju i pojedini funkcioneri na čelu sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem, naveo je Tičić.

Prema njegovim riječima, kada i sa takve jedne adrese stigne podrška svemu navedenom onda i ne čudi što ovakva targetiranja i emitovanje mržnje izazivaju teške posljedice po čitavo crnogorsko društvo i što imaju tako veliki zamah.

“Još jednom pozivamo institucije sistema da navedeni slučaj i ovog puta ne protekne bez reakcije nadležnih iz izvršne i sudske vlasti, a gospodina Jokića da uputi izvinjenje i povuče sramni lajk sa objave na društvenoj mreži, jer mora biti svjestan da osim što u javnosti predstavlja lično sebe i svoje kućno vaspitanje, on sa pozicije prvog čovjeka grada Kotora nažalost predstavlja i sve svoje sugrađane, zaključio je predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medvedev posjetio separatistički region na istoku Ukrajine

To je jedna od najvećih ruskih delegacija koja je posjetila istočnu Ukrajinu od...

Estonija će zabraniti ulazak Rusima sa turističkim vizama

Estonski ministar vanjskih poslova Urmas Reinsalu rekao je nakon sjednice vlade 11. avgusta...

Vremenska prognoza za petak – 12. avgust

Više padavina u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren...

U Portugalu izgorjelo 10.000 hektara šume

Prema privremenoj procjeni Evropskog informacionog sistema o šumskim požarima, izgorjela je desetina od...

SAD pozvale na stvaranje demilitarizovane zone oko elektrane u...

„Borbe u blizini nuklearne elektrane su opasne i neodgovorne“, izjavio je neimenovani portparol...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare