Bečić-Hojl: Ujedinjeno Kraljevstvo i Crna Gora njeguju odlične odnose

Predsjednik Donjeg doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Lindzi Hojl, uputio je predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću, povodom jubileja – 115 godina od uvođenja parlamentarizma, srdačnu čestitku, poručujući da Ujedinjeno Kraljevstvo i Crna Gora njeguju odlične odnose, saopšteno je iz Skupštine.

„Izražavam veliku zahvalnost Vama, predsjedniče Skupštine Crne Gore, jer ste me pozvali da se obratim na Posebnoj sjednici. Izuzetna mi je privilegija da to uradim s obzirom da slavite ovaj važan jubilej – 115 godina od prvog konstituisanja vašeg parlamenta. Kakvo dostignuće!”, naveo je u obraćanju predsjednik Hojl.

On je, navode u saopštenju,  podsjetio na saradnju dvije zemlje u sferama vladavine prava i borbe protiv teškog organizovanog kriminala.

„Zapravo, naše zemlje već 143 godine njeguju diplomatske odnose, o čemu sam razgovarao i sa vašim predsjednikom Vlade, koga sam imao čast da upoznam tokom njegove pojete našem parlamentu, jula ove godine. Kao predsjednik Donjeg doma, želim da vam uputim najsrdačnije čestitke povodom ove slavne godišnjice i da vam poželim sve nabolje tokom ovom stoljeća i nakon toga. Uživajte!” navedeno je u čestitki predsjednika Donjeg doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva.

U Ujedinjenom Kraljevstvu je 2015. godine proslavljeno 800 godina parlamentarizma.

U čast jubileja – 115 godina od uvođenja parlamentarizma, u Vladinom domu na Cetinju, uz prigodnu svečanost, održana je, 28. oktobra, Prva- posebna sjednica Drugog redovnog zasijedanja u 2021. godini.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuković: Tiranija pod rukovodstvom Abazovića

Vuković je istakla da je vlast koja “ima fluidnu većinu” bila obavezna da ih pozove na razgovor,...

Konatar: URA spremna da odloži glasanje za sudije Ustavnog...

-Ako propustimo ovu šansu i ne izaberemo sudije Ustavnog suda, gubimo nove mjesece dragocjenog vremena u institucionalnoj...

Popović: Očekujemo najmasovniji skup do sada

Svi građani koji su svjesni galopirajuće krize koja prijeti da uruši kompletan državni sistem, oni koji svakodnevno...

Šehović: Pošaljimo i večeras poruku da ne pristajemo na...

-SVI na protest - poručio je Šehović. Podsjećamo, novi protest pokreta Ima nas biće...

Vukčević: Biću blokator svakog kriminalnog plana i protivpravnog ponašanja

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević, odgovorio je na zahtjev za ponovno zakazivanje sjednice komisije, te...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare