UP: Četiri ministra pod policijskom zaštitom

Pod policijskom zaštitom za sada su četiri ministra u Vladi - ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović i ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, saopšteno je Dnevnim novinama iz Uprave policije.

U odgovoru se ne pominje da li je policijsku zaštitu dobila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, koja je prije dva dana prijavila policiji da je na privatnu mejl adresu dobila poruke prijeteće sadržine.

Iz UP su saopštili da su pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog krimininala obavijestili nadležnog tužioca koji je kvalifikovao ovaj događaj kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Shodno Vladinoj Odluci o dopunama Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, od 28. januara ove godine, proširen je krug obavezno štićenih ličnosti, tako što se kao obavezno štićena ličnost određuje i potpredsjednik Vlade Crne Gore.

“Pored toga, imajući u vidu da bezbjednosna procjena stepena ugroženosti koju propisuje važeća odluka zavisi od Agencije za nacionalnu bezbjednosti i za koju je praksa ukazala da traje izuzetno dugo, ali i o podacima kojima raspolaže Uprava policije, predviđen je izuzetak da Vlada može, na prijedlog Ministarstvaunutrašnjih poslova, da odredi da se obezbijede i druge ličnosti, objekti i prostori na osnovu podataka i saznanja iznadležnos ti policije, privremeno, do dobijanja bezbjeđnosne procjene stepena ugroženosti”, saopšteno je tada iz Vlade.

Vlada je novom uredbom omogućila da svi ministri dobiju 24-časovnu policijsku zaštitu, što ranije nije bio slučaj.

Prije dopune Odluke, bilo je predviđeno da policija obezbjeđuje predsjednika Crne Gore, predsjednika Skupštine, predsjednika Vlade, ministra pravde, ministra vanjskih poslova, ministra unutrašnjih poslova, Vrhovnog državnog tužioca, Specijalnog tužioca, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, direktora policije, članove uže porodice predsjednika Crne Gore, Skupštine i Vlade.

Podsjetimo, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić dobilaje 24-časovnu policijsku zaštitu od 15. februara.

Policija je krajem decembra prošle godine, zbog ugrožavanja sigurnosti Bratić, uhapsila I.D. (49), koji je par dana ranije ometao kretanje službenog vozila Ministarstva i prijetio ministarki, koja je tada kazala da se osjeća ugroženo, zbog čega je i dobila policijsku zaštitu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD: Kukavički pokušaji zastrašivanja i napada na Crnogorce neće...

Pod parolom pomirenja, oni koji su, umjesto Crne Gore, vjerni nekoj drugoj državi, u panici od sasvim...

(VIDEO) Četvorica maskiranih muškaraca palicama napali mladića sa crnogorskom...

Kako se na videu zabilježenom u Urgentnom centru čuje, očevidac napada je policiji ispričao da su mladića,...

Sjutra oblačno, povremeno kiša

Vjetar mjestimično umjeren do jak, uglavnom jugozapadni, u popodnevnim satima će oslabiti. Jutarnja temperatura...

Sekulić: Milatović pokazao elementarno nepoznavanje ekonomije, ne zna da...

Tako se, po njegovim riječima, minimalna potrošačka korpa od decembra 2020. povećala sa 641euro na 800 eura...

Bošković: U nedjelju svi za broj 1, zbog Crne...

“Čast i zadovoljstvo je biti dio ove veličanstvene i posebno emotivne, građanske, evropske i pobjedničke konvencije. U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare