test

URA: Cungu u Minhenu reklamirao svoje parcele o trošku građana

Standard

19/10/2017

07:02

Cungu

Ulcinjska URA je došla u posjed dokumenta iz kojeg se može jasno vidjeti da se novcem građana opštine Ulcinj, finansira reklamiranje privatnih parcela aktuelnog gradonačelnika te najjužnije crnogorske opštine, Nazifa Cungua.

Naime, ugovorom koji potpisuje Cungu, traži se snimanje – između ostalog, i njegove privatne parcele, u okviru snimanja lokaliteta zarad prezentacije na međunarodnom sajmu nekretnina u Minhenu“, ukazuju u ulcinjskom odboru pokreta URA, prenose Vijesti.

Oni podsjećaju da navedeni ugovor, koji su dobili, na „najslikovitiji način pokazuje svrhu ulcinjske vlasti, odnosno politiku koja se vodi u Ulcinju“.

Taj ugovor dokazuje da predsjednik opštine koristi javna sredstva, da bi dronom snimio sopstveni plac, koji se nalazi u zahvatu Lokalne studije lokacije Barbana, šta potvrđuje list nepokretnosti broj 166, katastarske parcele 742 KO Gornji Štoj“, ukazali su u ulcinjskom pokretu URA.

URA ističe da je Cungu, po ovim informacijama, snimanje koristio za reklamiranje i izlaganje sopstvenog placa na sajmu nekretnina u Minhenu, koji se održavao početkom ovog mjeseca.

To pokazuje da se, na pomenutom sajmu, pored opštinske i državne imovine reklamirao i plac predsjednika Opštine, na račun poreskih obveznika. Ne smatramo da je problem da opština reklamira i privatne parcele, ali dok god ukupan proces bude vođen na ravnopravnim i transparentnim osnovama, a ne na način da prvi čovjek grada – koristi svaku priliku da zloupotrijebi službeni položaj u privatne svrhe“, ukazuju u ulcinjskom pokretu URA.

U pokretu URA tvrde da je na ovaj nacin Cungu kabinet gradonačelnika pretvorio u  agneciju za sopstevene nekretine.

Polazeći od ovog primjera, svakome je jasno zbog čega je moralo da dođe do koalicije Cungu-DPS, te zašto je Cungu ‘protiv svoje volje’ uvukao DPS u lokalnu vlast. Zato i tolika žurba da se izradi LSL Barbana, koji zahvata samo pomenutu parcelu, koja je za ovu vlast imala veći prioritet nego li većina drugih atraktivnih i daleko značajnijih djelova grada“, ukazali su u ulcinjskom odboru Građanskog pokreta URA.

 

Izvor (naslovna fotografija):

Cungu

Ostavite komentar

Komentari (0)