URA: Prošlo vrijeme u kojem se zbog bliskosti sa ljudima iz izvršne vlasti izbjegavala pravda

Građanski pokret URA daje punu podršku Tužilaštvu da nezavisno i neselektivno radi svoj posao. U tom smislu, ne smije biti zastićenih u borbi za pravedno društvo. Zato je neprimjeren bilo kakav politički pritisak na rad nezavisnih tužilaca u kontekstu posljednjih hapšenja u vezi sa malverzacijama u kompaniji Plantaže, saopšteno je iz te paritje.

Kako su naveli, URA koja je vodila ključnu riječ u procesu izmjena tužilačkih zakona, koji su rezultirali izborom nezavisnog Tužilačkog savjeta (TS) i novog Glavnog specijalnog državnog tužioca (GSDT) Vladimira Novovića, insistira na nezavisnosti tih organa i ukazuje da niko na neustavan način ne može zaustaviti ruku pravde koja je konačno krenula.

“Zbog svega toga, 43. Vlada stoji na punom raspolaganju TS-u i SDT-u, da nastave i intenziviraju borbu protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije, jer zatvaranje poglavlja 23. i 24. predstavlja osnovni preduslov učlanjenja CG u EU, kao i ozdravljenja crnogorskog društva”, saopšteno je iz GP URA.

Poručuju kako je prošlo vrijeme političkog miješanja u rad tužilačkih organa, kada se moglo tužiti i presuđivati ljudima na bazi političkih procjena.

“Umjesto napada na tužioce, pozivamo sve političke subjekte da pokažu elementarnu odgovornost prema državi i daju doprinos u rješavanju pravosudnih pitanja, za koja je neophodno 54 ili 49 poslanika u Skupštini Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

GP URA još jednom ohrabruje Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da nastavi beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i poručuje da je “davno prošlo vrijeme u kome privilegovani pojedinci mogu izbjeći ruku pravde, samo zbog bliskosti ljudima u izvršnoj vlasti”.

“Na kraju – sva buka koja se ovih dana diže u javnosti oko Temeljnog ugovora nema veze sa njim, nego sa pravdom”, zaključuju u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Odličan trik za testiranje parfema u trgovini

Već vam je poznat onaj osjećaj kada uđete u trgovinu ili parfimeriju te počnete njuškati razne mirise...

Migranti proveli 11 dana na kormilu teretnog broda

Na fotografiji su prikazana tri slijepa putnika kako sjede na kormilu tankera za naftu i hemikalije Alithini...

Povodom Dana Crvenog krsta Milenijum u crvenoj boji

“Zajedno putem humanosti”, navodi se u objavi Crvenog krsta na Facebook-u.

Đurović: Po Ustavu mogu preuzeti funkciju predsjednice države

Ipak, nada se da do toga neće doći. “Zaista se nadam da je dovoljno...

Sjutra oblačno, popodne slabe padavine

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, ujutru, na sjeveru, po kotlinama moguća magla.

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Milena
Milena
13/07/2022•10:25 10:25

Kad vaSA partija nesto zastupa tu nesto uzasno smrdi,zato,oladite malo,vasa uloga je vise nego necasna,govorite o korupciji,a u vasim redovima sve prodane duse