Vlahović: Ambasador sam dok Đukanović ne potpiše ukaz

Ambasador Crne Gore pri Svetoj Stolici u Vatikanu Miodrag Vlahović za Dnevnik TVCG kaže da je nemoguće da postoji i ambasador i otpravnik poslova te da će on obavljati tu funkciju sve dok predsjednik države ne potpiše ukaz.

Sve drugo, kaže Vlahović, smatraće pritiskom i hajkom na njega. Ističe da, iako je ambasada u Vatikanu ministarstvu poslala gotovo 70 depeša, odgovora, kako kaže, nije bilo.

“Ja sam prije neki dan, povodom ove situacije, uputio jednu poruku za koju se nadam da će Crna Gora shvatiti: ja imam obavezu prema Miodragu Vlahoviću koji je bio ministar vanjskih poslova u ono vrijeme kada smo obnovili našu državnu nezavisnost i, najvažnije, imam obavezu prema državi Crnoj Gori. I ako neko od mene očekuje da povodom obaveze prema našoj domovini Crnoj Gori odstupim ili ustuknem – grdno se vara”, kaže on.

Vlahović je imao i pitanje za Ministarstvo vanjskih poslova:

“Zašto ne objave izvještaj o stanju u našoj ambasadi koji je napravljen vrlo korektno, profesionalno i ažurno prije dvije sedmice? Zašto je stavljena oznaka interno na to? Jer je taj izvještaj govorio o našem stanju u ambasadi u superlativu.

I, drugo, zašto ne obavijeste javnost da ambasador Vlahović nije nikakve brave ni lomio ni mijenjao već radio nešto što već mjesecima najavljuje matično ministarstvo povodom situacije jednog gospodina sa kojim smo imali zadovoljstvo ili nedostatak zadovoljstva da radimo u posljednje tri i po godine”, navodi on.

Pored pitanja, Vlahović je za Ministarstvo imao i poruku:

“Možete na mene da šaljete divizije, četničke divizije – ako volite. Međutim, odalji Bože i ne bilo primijenjeno, i ako ih pošaljete, proći će kao one četničke divizije u bici na Neretvi. Nadam se da sam bio jasan i da je ovo jedna parabola, metafora koju će svi dobro da shvate.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) saopštilo je danas da Vlahović svojim kontinuiranim postupanjem odbija da prihvati činjenicu da više nije ambasador Crne Gore pri Svetoj Stolici i SVMR, zanemarujući odluke Vlade, MVP-a, saopštenje Kabineta predsjednika, kao i mišljenje Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

Ističu da je privremeni otpravnik poslova Gojko Čelebić bio prinuđen da se obrati diplomatskom protokolu Svete Stolice za asistenciju, kako bi mu bilo omogućeno da obavlja dužnost šefa ovog diplomatsko-konzularnog predstavništva.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đukanović: Svjedočimo porastu govora mržnje, nacionalne, etničke netrpeljivosti, usvajanju...

"Nažalost, 2021. godine svjedočimo porastu govora mržnje, nacionalne, etničke netrpeljivosti, uvredljivog ophođenja i ponižavanja žena, usvajanju diskriminatornih...

Milošević: Niko neće uticati na izborni proces u Nikšiću

Govoreći o Operativnom timu za kontrolu izbornog procesa u Nikšiću na čijem je čelu, Milošević je rekao...

Ivanović: Sjednice DIK-a biće otvorene za javnost

“Potrebu donošenja internih pravila prepoznao sam još u martu prošle godine, kada sam i izabran za predsjednika...

Potraga za Šusterom

Kako se sumnja, Šuster je ispalio više hitaca, od kojih su tri pogodila Muratovića. Povrijeđeni je operisan,...

Srediti birački spisak, ukinuti BB adrese

To, kako ističe za Dan, podrazumijeva izmjene i dopune seta izbornih zakona koji tretiraju izbor odbornika i...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare