Izvor:Pobjeda

Vlahović: Svrha manjinske vlade su bile reforme, a ne da servira Crnu Goru nacionalističkim i velikodržavnim aspiracijama Srbije

Ukoliko se premijer Dritan Abazović i njegovi ministri drznu i pokušaju da usvoje ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom u sadržaju koji smo svi vidjeli, ne vidim mogućnost, niti postoji ni zrnce logike i političkog i bilo kojeg drugog opravdanja da ova vlada opstane, ocijenio je predsjednik Helsinškog odbora za ljudska prava, ambasador Miodrag Vlahović.

On je za Pobjedu rekao da se u ponašanju i izjavama Abazovića, bez obzira na to da li radi po diktatu ili svjesno šteti državi, povodom sporazuma sa SPC jasno vidi namjera da se toj crkvi da povlašćeni status, da se falsifikuju istorijske činjenice, da se uzurpiraju prava i vlasništvo države Crne Gore.

“Najava premijera Abazovića da će na sljedećoj sjednici Vlade biti prihvaćen tekst „temeljnog“ ugovora sa Crkvom Srbije – u onom sadržaju koji je učinjen dostupnim javnosti uoči njegove posjete Beogradu – saglasna je njegovom ignorisanju i negiranju svih istorijskih i pravnih činjenica i argumenata i jasnom nipodaštavanju i brutalnom kršenju interesa i prava Crne Gore. U njegovom ponašanju i izjavama povodom sporazuma sa SPC jasno se vidi namjera da se toj crkvi da povlašćeni status, da se falsifikuju istorijske činjenice, da se uzurpiraju prava i vlasništvo države Crne Gore i da se, tretirajući Crnu Goru kao jednu od teritorija na kojima djeluje srpska crkva, ugrozi crnogorska nezavisnost i naš nacionalni i državni integritet i identitet”, ističe predsjednik CHO.

“Ne vidim mogućnost, niti postoji ni zrnce logike i političkog i bilo kojeg drugog opravdanja – ukoliko se Abazović i njegovi ministri drznu i pokušaju da usvoje ovaj akt u sadržaju koji smo svi vidjeli – da ova vlada opstane. Svrha i funkcija te vlade je bila i ostala da se bavi reformama u kontekstu evropske agende, a ne da servira Crnu Goru nacionalističkim i velikodržavnim aspiracijama Srbije i njenog vođstva. Siguran sam da demokratske i suverenističke političke snage u našoj zemlji i cjelokupna građanska i slobodarska crnogorska javnost to neće dozvoliti”, zaključuje Vlahović

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuksanović Stanković: Car je go;Abazović : Imaju li Raško...

"Pogledajte ga molim vas građani CG. Sva sublimacija politike vlade Dritana Abazovića je - car je go",...

Adžić se smijao Mugoši, on mu poručio da bi...

"U trenutku kada 68 od 81 poslanika traži smjenu njegove Vlade, to je dovoljan razlog da podnese...

Abazović predstavio inicijativu za rekonstrukciju Vlade: Osnaživanje borbe protiv...

"Iskazujemo spremnost za rekonstrukciju na sledećim političkim principima. -Vlada će dodatno osnažiti borbu protiv...

Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman...

Abazović je navodno dao ponudu DF-u i Demokratama da uđu u Vladu, odnosno da dobiju ministarske pozicije...

Čanak crnogorskim poslanicima: Ne dajte mu da pobjegne

"Poruka svim prijateljima Crne Gore, poslanicima u parlamentu Crne Gore i svima kojima je Crna Gora na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare