Vučurović: DF će tužiti Vladimira Bilčika

Demokratski front će tužiti evropskog poslanika Vladimira Bilčika, predsjedavajućeg Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, zbog neistina koje je saopštio na račun te partije, kazao je poslanik DF-a Jovan Vučurović.

Kako je naglasio, pojedini, poput Bilčika, koji su potpuno nebitni političari u svojoj državi, imaju želju da odličuju u Crnoj Gori, i to pretežno u korist Mila Đukanovića.

“Bilčik podržava Đukanovića iz konkretnih razloga i to čitava javnost vidi. Inače, DF će tužiti Bilčika zbog neistina koje je saopstio na račun DF, pa će na sudu imati priliku da objašnjava svoje laži”, ističe Vučurović za Portal RTCG.

Parlamentarna većina će, kako je kazao, dogovoriti i formirati novu vladu, tu nema sumnje.

“Proteklih mjeseci je to jedinstvo dokazano više puta, pa će se pokazati i na ovom najvažnijem zadatku. Što se tiče zapadnih partnera, neki od njih ne pokazuju diplomatske manire i žele da se otvoreno miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore, da sastavljaju vlade i arbitriraju u mnogim drugim slučajevima, što je neprimjereno”, kazao je Vučurović

On je istakao da je njihova preporuka da se tako ponašaju u zemljama odakle su došli ili da se uspostave korektni odnosi međusobnog uvažavanja, što je preduslov za saradnju.

“Mi smo izašli na izbore i sa našim koalicionim partnerima osvojili dovoljan broj mandata da vodimo Crnu Goru. Tako je u svakoj državi Evrope, pa će tako biti i u Crnoj Gori, koja je decenijama bila pod diktaturom i kriminalnim režimom i niko je, nakon svega, neće zaustaviti da dobije vladu koja je odraz izborne volje. Siguran sam da zapadni partneri neće dovoditi u pitanje osnovne postulate demokratije i da će kvalitetno saradivati sa novom vladom”, poručio je Vučurović.

Podsjetio je i da su prethodne dvije vlade sastavljane pod pritiskom međunarodnog faktora, pa se to nije pokazalo kao dobar potez.

Kako ističe Vučurović, odnosi unutar parlamentarne većine su dobri i razgovara se o mnogim zajedničkim aktivnostima.

“Nema sumnje da se ovi procesi moraju ubrzati, jer će pred novom vladom biti brojni zadaci, i dužni smo da riješimo brojne probleme koji opterećuju državu i građane”, rekao je Vučurović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Lansirana raketa izrađena 3D štampačem, nije dostigla orbitu

Dva prethodna pokušaja lansiranja rakete Teran 1 otkazana su u posljednjem trenutku zbog tehničkih problema.

Sjutra oblačno sa kišom, krajem dana prestanak padavina

U višim planinskim predjelima na sjeveru, u kasnim popodnevnim satima, kiša će kratkotrajno preći u sunježicu i...

Amal Kluni ima savršenu liniju: Doručak, ručak i večera...

Osim što ima istančan modni ukus, Amal Kluni žene širom svijeta oduševljava i svojom idealnom linijom, zbog...

(VIDEO) “Za ovo se borimo”: Susret ukrajinskog vojnika i...

"Za ovo se borimo", napisao je Geraščenko uz video te dodao: "Otac i sin".

Ukrajina traži da Savjet bezbjednosti UN hitno okonča rusku...

Evropska unija je zaprijetila Bjelorusiji novim sankcijama ako to oružje raspoređeno, dok su Sjedinjene Države nagovijestile da...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare