Vuković: Vojinović da dođe na odbor; Janović: Prethodne dvije godine nije bilo dana bez skandala; Dizdarević: Zaštitićemo bjelopoljske studente

Članica Predsjedništva i poslanica DPS Aleksandra Vuković na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport saopštila je da taj odbor nije pokazao intenzitet u radu te da to treba promijeniti.

„Odlična je prilika da pozovemo ministra prosvjete (Miomir Vojinović) i pitamo ga o dešavanjima u tom resoru za vrijeme prethodne ministarke Bratić, ali skandalozno je i da ovdje sjede ljudi koji su podržavali Bratić da bude na toj poziciji“, poručila je Vuković, saopštili su iz DPS-a.

Ona je kazala da je neophodno da ministar prosvjete dođe na ovaj odbor jer to treba da mu bude i običaj i obaveza s obzirom na to kakve su se prakse sprovodile u prethodnih godinu i po.

Član Predsjedništva i poslanik DPS Nikola Janović je kazao da je dobra inicijativa za saslušanje ministra prosvjete Vojinovića, jer kako je to istakao, šteta koja je pričinjena po budžet države je ogromna.

Nikola Janović
Nikola Janović

“Prethodne dvije godine nije bilo dana bez skandala i potrebno je raspraviti o pričinjenoj šteti iz prostog razloga što bi novac koji je bio utrošen na sudskim presudama, mogao biti iskorišćen za nešto drugo“, rekao je Janović.

Takođe, Janović se osvrnuo i na pojedine reprezentativce iz naše države koji su igrali za drugu državu.

„Kao bivši reprezentativac mogu da kažem da je to izbor svakog sportiste, cijenim ih ali ne opravdavam njihov stav. Rođen si u ovoj državi, svi su tvoji rođeni ovdje i ti odlućiš da igraš za drugu… za mene ta priča nema opravdanja“, naveo je Janović.

U dijelu sjednice u kojoj se govorilo o tekućim pitanjima bilo je riječi o studentima iz Bijelog Polja i predlogu Univerziteta da Pravni fakultet u ovom gradu ne vrši upis, kako navode iz DPS-a, svoje učešće je uzeo potpredsjednik i poslanik DPS Abaz Dizdarević. On je kroz osvrt na istorijat samog fakulteta ukazao na njegov značaj za Bijelo Polje.

Abaz Dizdarević
Abaz Dizdarević

“Inicijativa da se sretnemo sa studentima je prihvatljiva ali i nužna sa stanovišta ovog odbora i DPS će biti tu da sasluša studente i da se izbori za njihova prava da nastave sa sturijama u okviru Departmana pravnog fakulteta u Bijelom Polju”, rekao je Dizdarević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Satelitski snimak pokazuje da je glavno groblje u Mariupolju...

Kompanija je objavila dva satelitska snimka groblja jedan pored drugog, jedan od 29. marta i drugi od...

Poznati svi parovi osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru

Iz grupe H su ranije danas prošli Portugal i Južna Koreja, dok su plasman u osminu finala...

EU obuku prošlo 1,1 hiljada ukrajinskih vojnika

On je tokom posjete kampu za obuku u Bržegu u Poljskoj kazao da je misija pokazala volju...

Bojović o izjavi Abazovića: Minhauzen i Ostap Bender dobili...

- Dok su ga delegati zblanuto slušali Abazović je na Kongresu "Zelenih Evrope" izjavio da su rezultati...

Skandalozno: Piksi nakon gola Srbije: J…m li im majku...

Dušan Vlahović je postigao pogodak koji im je donio prednost ali društvene mreže odmah je preplavio snimak...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare