Vukšić postavio koalicionu drugaricu za generalnog inspektora ANB-a

Na osnovu odluke premijera Zdravka Krivokapića za generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost imenovana je Danica Kovačević koja je do sad pokrivala mjesto glavnog administratorau Opštini Budva.

Prema saznanju Dnevnih novina u pitanju je još jedno partijsko zapošljavanje, jer je Kovačević bila član Opštinske izborne komisije Kotor, “Za Budućnost Kotora” na čijem čelu je bio upavo Dejan Vukšić, direktor ANB-a.

Mjesto generalnog inspektorau ANB-u je jedna od ključnih funkcija unutar tajne policije, kojem je glavni posao upravo unutrašnja kontrola agencije. Zakonom je propisano da generalni inspektor podnosi direktoru Agencije izvještaj o svim pitanjima od značaja za rad Agencije, povredi zakona i drugih propisa, kao i o drugim saznanjima do kojih dođe tokom kontrole i daje preporuke i određuje rok za otklanjanje nedostataka.

Kako se navodi u obrazloženju predloga za imenovanje Kovačević na ovako važnu funkciju je da je radno mjesto generalnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost upražnjeno.

“Imajući u vidu važnost poslova koji se u okviru istog obavljaju, smatram da je nužno izvršiti njegovu popunu. Takođe, stava sam da predložena kandidatkinja, sa svojim stručnim referencama, predstavlja adekvatno kadrovsko rješenje za vršenje predmetne funkcije”, navodi se uobrazloženju Krivokapića.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Predate inicijative za smjenu Đurović i izglasavanje nepovjerenja Vladi

Inicijativu je potpisalo 32 poslanika. Evo šta su naveli u inicijativi: 

Crnomorska flota dobila novog komandanta

Ruske vojne baze na ovom poluostrvu bile su zahvaćene eksplozijama u prethodnih devet dana.

Nastavlja se dezinsekcija na području Podgorice

“Dezinsekcija koja će se danas vršiti obuhvatiće naselja: Tološi, Mareza, Vranići, Malo brdo, Momišići, Novi grad, Blok...

Adžić: Nijednom nismo demantovali Radunovića, bilo više poziva ka...

''Ono što je stav policije, ali dok se ne sprovede istraga, ne možemo...

Abazović o pisanju M portala: Prave se konstrukcije od...

"Vidjećemo šta će biti 19. avgusta, možda se pojavi još jedna inicijativa o nepovjerenju Vladi pa ćemo...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Libero7
Libero7
02/10/2021•13:56 13:56

Fasista