VUKŠIĆU istekao mandat: Premijer najavio imenovanje prvog čovjeka ANB-a do 20. februara

Šefu ANB-a Dejanu Vukšiću istekao je vd mandat u subotu 20. februara i on je od toga dana nezakonito na čelu Agencije.

Vlada Crne Gore je Vukšića postavila za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost na sjednici održanoj 17. decembra 2020. godine.

“Treća tačka je bilo razrješenje v.d. ANB-a Dejana Peruničića i imenovanje za v.d. Dejana Vukšića, koji je naš poznati advokat i predvodnik koalicije Za budućnost Kotora. Ako to pogledamo sa pravne tačke gledišta njegov mandat bi trajao do 20. februara 2021. što znači da će u međuvremenu biti raspisan konkurs za imenovanje direktora ANB-a”, rekao je premijer Zdravko Krivokapić na pres konferenciji odmah nakon imenovanja.

U rješenju o imenovanju Vukšića piše da se on imenuje najduže na period do šest mjeseci, ali je sam Premijer naglasio da će to imenovanje trajati do 20. februara 2021. godine.

Podsjećamo da se prvi čovjek ANB-a ne može dobiti nakon konkursa, jer zakon o ANB-u u članu 25. decidno i nedvosmisleno kaže da “Direktora Agencije imenuje i razrješava Vlada, na predlog predsjednika Vlade….”.

Očigledno je da se i Vukšić nalazi u “paketu” pregovora na relaciji DF-URA-Krivokapić, gdje posljednju riječ ima međunarodna zajednica. U istoj priči je i odluka o Direktoru Uprave policije, jer Vlada nije prihvatila predlog Sergeja Sekulovića da Zoran Brđanin bude na čelu UP.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šolc u posjeti Bijeloj kući 7. februara

Oni će posebno razgovarati o obavezi da nastave diplomatskim putem i da udruženim naporima odvrate Rusiju od...

U Engleskoj maske i kovid-propusnice više nijesu obavezne

Ministar zdravlja Sadžid Džavid rekao je da mjere mogu da se ukinu, zahvaljujući uspješnom procesu vakcinacije i...

Abazović: Antisemitizam, ksenofobija i ekstremizam moraju biti izopšteni

“Danas se sjećamo žrtava Holokausta. Antisemitizam, ksenofobija i ekstremizam moraju biti izopšteni u savremenom dobu. Radimo zajednički na...

Na Sinjajevini održan protestni marš protiv vojnog poligona

“Na Margiti smo 2020. protestovali 51 dan i odbranili planinu od prvog pokušaja bombardovanja naših pašnjaka. Naši...

Abazović sa Pičom: Snažno u borbi protiv kriminala, suzbijanja...

„Jačanje institucija i vladavine prava su osnov našeg društvenog napretka. Borimo se snažno protiv svih vidova kriminala, a...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare