Izvor:Antena M

Vušurović odgovorio Abazoviću: Leleče se za mrtvima, a Crna Gora je vječna

Sve ovo lelekanje sad koje imaju, lelekanje po trgovima, sve ovo lelekanje jeste lelekanje da bi se zaštitio privatni interes, tim riječima lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović opisao je patriotski skup, održan u neđelju na Trgu nezavisnosti. Ponosno na tom skupu govorio je i nekadašnji predsjednik mladih LSCG i crnogorski intelektualac Peđa Vušurović. Zato smo ga i pitali kako je doživio izjavu Abazovića.

“Pročitao sam izjavu gospodina Abazovića vezanu za skup od nedjelje, koji je za njega, kako sam vidio, bio lelekanje po trgovima u cilju zaštite, kako on kaže, privatnog interesa. Da sam vodio računa o privatnom interesu, i umio da se bojim, ne bih toga dana niti bio dio onog veličanstvenog skupa, niti zasluživao da budem. Mnogo bitnije su one desetine hiljada ljudi na Trgu, a najbitnija ona mladost svih vjera i nacija stopljena u jedno svojim građanskim duhom, pod istom zastavom”, rekao je on.

Onda je Vušurović i direktno odgovorio Abazoviću:

“Koliko znam, leleče se za mrtvim, a mi smo se, bez žalosti ali ne i bez ogorčenja, sa radošću i vesela lica okupili oko onoga za šta vjerujemo da je – vječno! Vječno, kažem, iako je, možda i njegovim činjenjem, dovedeno u opasnost – oko nezavisne i građanske, viševjerske i višenacionalne Crne Gore svih”, navodi Vušurović.

Toga dana, kako nam je kazao, probao je da stvari i ljude, bez vrijeđanja i shodno činjenju, nazove pravim imenom i da, kako navodi, maske padnu. Stoga Abazoviću nije uputio nijednu uvredu, već mu je “bilo važno da na kraju obraćanja, kada je on u pianju, stoji upitnik”.

“No kad je već pomenuo privatne interese, sem onih za koje sam ubijeđen da mentorski određuju njegov politički pravac, i na njemu je odluka – na šta će staviti tačku, a đe će, bilo odgađanjem problema, bilo nedorečenošću, ostaviti tri tačke.

Ukoliko, po mom mišljenju, pogrešno procijeni i dovede u pitanje suverenitet i karakter crnogorskoga društva i države, i njene antifašističke temelje, bio toga svjestan ili izmanipulisan – svejedno je i po njega i po Crnu Goru – onda je, mislim, za očekivati da stavlja tačku na svoj politički ugled i karijeru. Iskreno vjerujem da mu privatni interes, mimo inata i lične osvete, makar u ovom trenutku, zbilja nije primaran.

Ako ove temeljne vrijednosti ugrozi, ako do toga zbilja dođe, sasvim sam siguran da nad njegovom političkom sudbinom neće biti ni leleka, ni naricanja.

Tugovaće se u najužem krugu, kako to u crnogorskoj politici obično i biva, bilo u tom trenutku u ovoj zemlji korone ili ne.

A mi ćemo, zarad istih interesa, i tad biti na crnogorskim trgovima, u odbrani istih vrijednosti, opet „krivi“ što mislimo da je Crna Gora – naša Crna Gora”, jasan je Vušurović.

Preuzmite našu aplikaciju

1 komentar

1
Komentari

avatar
Najnoviji Najstariji Najpopularniji
MGD
Gost
MGD

Daleko od lelekanja. Bila sam tamo. Neopisiv osjecaj. To ti Abazovicu nikad neces osjetiti niti saznati. Toliko lijepe omladine na jednom mjestu svijet nikad nije vidio. Priznaj, Abazovicu, kad si vidio kako se crveni Podgorica od zastava, morali ste napraviti sporazum o zadrzavanju drzavnih simbola. Inace ste mislili da ih promjenite, ali vec smo se izborili. I dalje cemo isto ovako.

NAJNOVIJE

Migrant provalio u kuću u Hrvatskoj pa ostavio poruku:...

Na razbijenim staklima pronađeni su tragovi krvi, a na ulaznim vratima je izgrebana poruka: “Oprosti, prijatelju, ali...

Premijer Jermenije: Jedini zadatak naše vojske – da pobijedi

„Naše oružane snage imaju samo jedan zadatak, a to je da pobijede. Cijeli jermenski narod, kao i...

Objektivni su razlozi zbog kojih igra još nije na...

Realno je da Budućnost ima velike probleme u igri poslije duge pauze koju su imale igračice nakon...

Zuvdija Hodžić: Krivokapić se ponaša infantilno, ne zna šta...

Na izjavu Krivokapića reagovali su iz Saveza udruženje boraca Narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR). Hodžić kaže...

Bez pobjednika na Trešnjici i u Tuzima, trijumf Iskre

Fudbaleri Zete i lidera šampionata, ekipe Podgorice igrali su u Golubovcima neriješeno 1:1, u posljednjem meču šestog...

NAJČITANIJE

Pojašnjenje mjera NKT-a: Evo koje su nove mjere za...

Portal Standard izdvojiće koje mjere stupaju na snagu od ponedjeljka po opštinama, radi boljeg razumjevanja.

DA SE NE ZABORAVI – HRONOLOGIJA JEDNOG BEŠČAŠĆA –...

Skoro pa izlizana sintagma da se istorija ponavlja dobila je puno značenje u novoj crnogorskoj realnosti. Procesi...

Andrija Ćetković: Jedini razlog ove trodnevne naručene hajke...

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti: Koristim ovu priliku da vas obavijestim o neprofesionalizmu i...

IJZCG objavio novu listu za mjere u opštinama: Promjene...

Promjena u odnosu na jučerašnju listu je da je i Kotor u grupi KI 400 - 799.

ABAZOVIĆ: Nećemo uslovljavati mandatara, sektore bezbjednosti ne možemo dati...

Lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović je u skupštinskom holu u toku pauze zasijedanje Parlamenta rekao...

1 komentar

1
Komentari

avatar
Najnoviji Najstariji Najpopularniji
MGD
Gost
MGD

Daleko od lelekanja. Bila sam tamo. Neopisiv osjecaj. To ti Abazovicu nikad neces osjetiti niti saznati. Toliko lijepe omladine na jednom mjestu svijet nikad nije vidio. Priznaj, Abazovicu, kad si vidio kako se crveni Podgorica od zastava, morali ste napraviti sporazum o zadrzavanju drzavnih simbola. Inace ste mislili da ih promjenite, ali vec smo se izborili. I dalje cemo isto ovako.