Zeković: Abazovićevo ćutanje pokazuje da je Vlada marionetska

Socijaldemokratska partija poziva potpredsjednika Vlade Crne Gore i koordinatora bezbjednosnih službi Dritana Abazovića da konačno odgovori da li se vlast u Srbiji miješa u izborni proces u Nikšiću i šta su naši bezbjednsoni organi tim povodom do sada preduzeli, saopštio je član GO SDP Bojan Zeković.

Zeković podsjeća da je prošlo mjesec dana od kada su policijski službenici na granici zaustavili i oduzeli novac od funkcionera SNS-a, koje mediji označajavaju kao Vučićeve ljude za prljave poslove, dok naše bezbjednosne službe na čelu sa Abazovićem i dalje ćute.

”Izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru poziva da se raščiste optužbe oko miješanja drugih država u izborni proces, upozoravajuči da “treba procijeniti koliko su interesi određenih vanjskih aktera interesi same Crne Gore”, ali g. Abazović iako prilično govorljiv na druge teme o ovome uporno i glasno ćuti.

Nije valjda Vlada Crne Gore do te mjere zavisna da ne smije ni konstatovati očigledno, a kamoli reagovati? Svaki građanin vidi šta se dešava u Nikšiću, samo onaj koji kontroliše bezbjednosni sektor i čiji je to posao, ne smije da vidi neskrivenu Vučićevu “bitku za Nikšić”.

Ne pitamo ko je nudio 21 milion pa da ne znate, nego do kada ćete da ćutite na pokušaj Šešeljevih učenika da nam određuju vlast u Crnoj Gori”, navodi Zeković.

Ističe da je nedopustivo da miješanje vlasti iz druge države ostane na nivou partijskih reagovanja i medijskih objava, dok javnost mjesec dana očekuje punu informaciju od nadležnih i zvaničan državni odgovor.

”Vlada koja je formirana u manastiru uz posredovanje Srpske pravoslavne crkve, ima posebnu obavezu da pokaže da nije ekspozitura SNS-a u Crnoj Gori, da nije marionetska, već i suštinski Vlada Crne Gore. To mora pokazati očuvanjem minimuma dostojanstva – da o vlasti u Crnoj Gori odlučuju građani Crne Gore.

Čime objasniti da je g. Abazović kao opozicionar govorio o “klero-nacionalističkoj struji koja negira Crnu Goru”, dok danas kada su mu sve informacije dostupne ne vidi ono što vidi svaki građanin?

Nadam se da nam kao i za istorijsko i kulturno blago – simbole našeg trajanja čijeg vlasništva ste lišili državu, nećete objasniti “ne bojte se, neće ponijeti Nikšić u Srbiju”, zaključio je Zeković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

MVP: Vlahović i Pajović predali dužnost otpravnicima poslova

U tom resoru ističu da je Vlahović obavijestio Ministarstvo vanjskih poslova da je predao ključeve od Ambasade...

Pogoršano zdravstveno stanje Pelea (FOTO)

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena jedva se kreće, a posljednjih dana mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

MVP: Vlahović otključao ambasadu, Pajović vratio pečat

Vlahović je obavijestio Ministarstvo vanjskih poslova da je predao ključeve od Ambasade i službenog auta, kao i...

Nimanbegu: I Vladi jasno da je odluka o Tuzima...

Nimanbegu je za Pobjedu kazao da je razgovor sa predstavnicima Vlade bio dug, ali da nije rezultovao...

ALEKSIĆ danas saslušan po prijavi još jedne učenice, OPET...

Aleksić se tereti za ukuno 19 krivičnih djela - 11 za polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare