Zenka: Veliki broj naših glasača nije izašao u prvom krugu, što će se promijeniti u drugom

Predsjednik Demokratske unije Albanaca i poslanik u Skuštini Crne Gore Mehmet Zenka komentarišući u jutarnjem programu televizije 7 predsjedničke izbore kazao je da je zadovoljan rezultatom kandidata za predsjednika DPS-a Mila Đukanovića.

“Nismo očekivali ovoliko glasova, ipak je ostvarena značajna brojka.Očekivali smo da dobijemo dovoljno glasova da naš kandidat prođe u drugi krug, ali nismo očekivali ovoliko glasova”, kazao je Zenka.

Zenka je iznenađen neprolaskom predsjedničkog kandidata DF-a Andrije Mandića u drugi krug.

“Iznenađenje je da je gospodin Milatović umjesto gospodina Mandića ušao u drugi krug”, kazao je Zenka.

Sa jedne strane, kaže on, imamo evropskog državnika koji je Crnoj Gori donio nezavisnost, a sa druge strane kandidata o kojem ne znamo puno.

“Za Mandića znamo sve, a za Milatovića ne, sem par nemilih stvari koje smo čuli vezano za ono što se desilo na Cetinju prije godinu i nešto”, kazao je on.

Zenka je optimista da će Đukanović u drugom krugu ostvariti, kako je istakao, svijetlu i čistu pobjedu.

“Jer dobiti 120000 glasova u prvom krugu je značajno, a dodajmo tome činjenicu da veliki broj naših glasača nije izašao u prvom krugu, što će se svakako promijeniti u drugom kako bismo dokazali da naš kandidat nije udžabe 30 godina na političkoj sceni”, kazao Zenka

Komentarišući slabiji odziv na birališta u opštinama u kojima gravitiraju manjine, Zenka kaže da pripadnici manjina, znajući da će biti drugog kruga, nisu sebi nametnuli obavezu da izađu na glasanje u što većem broju.

“Ali u drugom krugu će se manjine odazvati u velikom broju”, kazao je.

Sjednica Skuptine Crne Gore koja je održana nakon raspuštanja iste ukazom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića je nastavak bezakonja, kazao je on za televiziju 7

“Imamo situaciju da je neko gluv na to što se dešava, da se više ne priznaje institucija predsjendika kod parlamentarne većine, iako je to jedina instituciaj koja proizilazi iz volje naroda.Vidjećemo koje su im namjere, jednostavno neko želi da na silu ostane na vlasti”, kazao je Zenka.

Istakao je da je parlamentarna većina srozala ugled skuštine i da ga ne iznenađuje donošenje zakona iz lične koristi.

“Nekada je to bila skupština koja je služila kao ugled svim skuštinama regiona, dok se danas ta skupština ne može ni nazvati tako”, zaključio je Zenka.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Katunjanin-Miogost
Katunjanin-Miogost
21/03/2023•22:21 22:21

Ovaj čovjek , kod mene izaziva takvo poštovanje , za ljudskost , poštenje i mudrost.Podsjeća me na neke stare , prave , ljude i Crnogorce iz rane mladosti , i po poštenju i čojstvu i hrabrosti. Da to nijesa lično, vidio i doživio, danas nebih moga povjerovati , da su ikad , postojali takvi ljudi .