Izvor:Pobjeda

Zenka: Prihvatljiva Vlada od URA i eksperata, ne i koalicija u kojoj je DF

Mehmet Zenka, predstavnik koalicije "Albanci jednoglasno" i ministar za ljudska i manjinska prava u još uvijek aktuelnoj vladi, kazao je da je za listu koju predstavlja prihvatljivo da budu dio vlade u kojoj bi bili eksperti i URA Dritana Abazovića. Saradnja sa Frontom, za Zenku nije moguća.

Jedan od lidera DF Milan Knežević pozvao je danas manjinske stranke u Crnoj Gori, da budu dio postizborne koalicije, navodeći da su spremni da na razlike sa manjinama stave moratorijum.

“Za nas je prihvatljiva vlast koju bi činili URA Dritana Abazovića i eksperti, ili da bude vlada eksperata sačinjena od manjina đe nema Fronta. Sa njima imamo velike programske razlike i ne vidimo da sa njima postoji mogući dogovor, jer retorika poslednjih dana pokazala je ono čega smo se najviše plašili”, rekao je Zenka Pobjedi.

Zenka je kazao da kolicija koju predstavlja, ne može biti član postizborne koalicije koju bi činio DF.

“Možemo da učestvujemo u vladi eksperata koju bi činile druge partije građanske opcije ali sa Frontom nemamo te relacije niti dodirne tačke na kojima bismo se mogli sresti”, ocijenio je Zenka. 

Upitan da prokomentariše činjenicu da u Vladi eksperata, prema dosadašnjim izjavama, ne bi trebalo da bude mjesta za političare i članove partija, Zenka je kazao ne da teško biti bez manjina napraviti nestranačku vladu. Ipak, kaže, treba sačekati konkretne ponude. 

“Prvo treba da vidimo šta imamo na stolu, dokle god smo na izjavama i tvrdnjama, onda nije ozbiljno”, rekao je Zenka, navodeći da još nije dobio zvanične pozive opozicije za razgovor.

Na pitanje da li su spremni da, ukoliko se ne dogovore, budu u opoziciji, Zenka kaže “da im nema druge”

“Mi smo činili dio bloka za nezavisnosti, i mi smo dogovorili da bilo u poziciji, bilo u opoziciji djelujemo zajednički. Šta možemo drugo. Formiraće vlast oni koji misle da će moći da drže vrijednosti koje je Crna Gora do sada imala u šta čisto sumnjam bez podrške dijela stanovništva koji stoj iza svoje države”, zaključio je Zenka. 

Iz Bošnjačke stranke su kazali da još nisu dobili zvaničan poziv niti od jedne partije, te da će se nakon što partije to učine, odrediti. 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bajden: Ovo je dan demokratije, nasilje se ovdje više...

- Hvala mojim prethodnicima iz obje stranke, iz dubine srca. Sinoć sam razgovarao s predsjednikom Karterom, koji...

Budućnost ubjedljiva u prvoj prijateljskoj utakmici

“Rezultat nije bio u prvom planu, ali dobro je što smo ga ostvarili,...

Đukanović čestitao Bajdenu: U Crnoj Gori ćete imati pouzdanog...

Đukanović je poručio Bajdenu da će u Crnoj Gori imati iskrenog prijatelja i, u okviru crnogorskih potencijala,...

Rajnke: Kad kohabitacija ne uspije svi gube

Ona je ocijenila da je vrijeme da se vidi više saradnje u upravljanju,...

Tramp po tradiciji ostavio pismo za Bajdena

Tramp, koji je više od dva mjeseca odbijao da prihvati poraz, nikada nije...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare