ŽIVKOVIĆ ZA STANDARD: Rekonstruišu Vladu jer državni vrh Srbije koji kontroliše DF i crkva Srbije koja kontroliše Demokrate, nijesu zadovoljni

Najavljena rekonstrukcija Vlade Crne Gore je pokušaj otvaranja vrata DF-u i Demokratama da preuzmu vođenje ove zemlje, jer je godina iza nas pokazala svu nesposobnost apostolsko-ekspertske vlade. Ovakav potez ujedno znači i okretanje leđa međunarodnoj zajednici koja je činila sve od prvog dana da zadrži DF što dalje od vlade, kazao je u razgovoru za Standard predsjednik Savjeta Građanske inicijative 21. maj Miodrag Živković.

Živković smatra da nas na unutrašnjem planu očekuje nastavak mrcvarenja i međusobnog ubjeđivanja.

”U svakom slučaju, želja predlagača ove rekonstrukcije je još radikalnije raditi na ostvarenju projekta i ciljeva “srpskog sveta”, jer je očigledno da državni vrh Srbije koji kontroliše DF i crkva Srbije koja kontroliše Demokrate, nijesu zadovoljni učincima krivokapićeve vlade u prvoj godini mandata”, kazao je on.

Kako je dodao, nije siguran da to može riješiti krizu unutar vladajuće većine, ali je poprilično siguran da je može dodatno komplikovati, jer se u potpunosti mijenja prihvaćeni koncept URA-e da to bude isključivo ekspertska vlada, iako, kako ističe, ona to nije bila ni u jednom trenutku.

”Pred nama je pokušaj mnogo jačih konstituenata koalicije da ubijede najmanjeg konstituenta URA-u da to i prihvati, iako dobro znaju da to vodi ka njenoj potpunoj marginalizaciji.

URA je odavno pokazala da je politička struktura bez karaktera jer služi isključivo postavljenim ciljevima satiranja Crne Gore. Odavno ih doživljavam kao kvislinšku strukturu koja radi isključivo protiv interesa Crne Gore. Vrijeme pred nama će dati odgovor na pitanje koliko mogu da se sagnu i potčine svetosavskom hegemonizmu”, kazao je Živković za Standard.

Na pitanje da li očekuje da prihvate predlog DF-a i Demokrata, te kakav odgovor očekuje od manjinskih partija, Živković ističe da lično misli da kod njih ne postoje granice dostojanstva i da će nastaviti da služe ovom sumanutom projektu. Što se tiče manjinskih stranaka, kazao je da ne očekuje njihovu kolaboraciju sa ovom i ovakvom vlašću.

Građanska Crna Gora je izdana u dan homogenija i organizovanija. To su najbolje pokazali cetinjski događaji koji su internacionalizovali našu krizu. Uz pomoć promijenjenog odnosa međunarodne zajednice i njihovog ozbiljnijeg uključenja u rješavanje naše krize, očekujem da se u skoroj budućnosti i stvore uslovi za prijevremene izbore, koji jedino mogu razriješiti ovu našu agoniju”, zaključio je Živković u razgovoru za Standard.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra povremeno kiša, do 22 stepena

U večernjim satima padavine će u većem dijelu države oslabiti, a u planinama na sjeveru moguća je...

Brkovići i Popović pušteni na slobodu nakon što je...

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.  HTP „Boku“ je...

Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN...

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli...

Muratović: Bošnjak pokušala da politički profitira na jednom tragičnom...

S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, kako je ocijenio, to ne bi bilo čudno, da Bošnjak,...

Medvedev: Dopala mi se Novakova izjava, vakcinacija privatna stvar

Đoković je rekao da ne zna da li će igrati na Australijan openu u januaru zbog striktnih...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Kineski Zid
Kineski Zid
20/09/2021•10:52 10:52

MIko, svaka Vam je na jestu, a njihove namjere su vise nego prozirne! Pred nama je teska i velika rabota!