ATP podržao Đokovića

Od petog do desetog januara trajala je drama oko toga da li će prvi teniser planete Novak Đoković moći da nastupi na Australian openu, a tek pošto je donijeta sudska odluka, odglasio se i ATP.

Đokoviću je u ponedjeljak poništeno ukidanje vize, a on je trenirao u Melburnu i na društvenim mrežama napisao da će se takmičiti na prvom grend slemu sezone.

– ATP u potpunosti poštuje žrtve koje je narod u Australiji podnio od starta pandemije kovida 19 i stroge mjere ulaska u državu koje su bile na snazi. Komplikacije koje smo vidjeli prethodnih dana u vezi sa ulaskom igrača u Australiju su dokazale da je potrebno jasnije razumijevanje mjera, kao i jasnija komunikacija i primjena pravila.

Tokom putovanja za Melburn jasno je da je Novak Đoković vjerovao da mu je odobreno potrebno medicinsko izuzeće kako bi mogao da ispuni uslove ulaska. Niz događaja koji je kulminirao sudskim saslušanjem u ponedjeljak nanio je štetu na svim nivoima, uključujući i Novakovo stanje i mogućnost da se pripremi za AO. Medicinska izuzeća za igrače se izdaju nezavisno od ATP, ali naša organizacija je u kontaktu sa Teniskim savezom Australije zarad bolje komunikacije. Mi pozdravljamo ishod suđenja održanog u ponedjeljak i radujemo se sjajnim nedjaljama tenisa koje su pred nama.

ATP će nastaviti da promoviše i preporučuje vakcinaciju za sve igrače na ATP turu – mi smatramo da su vakcine ključne kako bi naš sport mogao da funkcioniše tokom pandemije. To je zasnovano na naučnim dokazima i u skladu je sa globalnim smjernicama za putovanja. Ohrabruje nas činjenica da je 97% takmičara vakcinisano pred ovogodišnji AO – navodi se u zvaničnom saopštenju ATP-a.

Srpski teniser je devet puta osvajao prvi Gren slem u sezoni. Ukoliko slavi u Melburnu postaće rekorder po broju osvojenih titula. Trenutno Federer, Nadal i Đoković imaju po 20 trofeja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šuković koordinator svih aktivnosti u borbi protiv kriminala?

Odluka je donijeta jer se smatra da je Šuković jedan od najzaslužnijih za dosadašnje rezultate u borbi...

IZA KULISA: Milatović obećao liderima DF-a da će ,,lobirati...

Više izbora Pobjede saopštilo je da je Milatović, čiji pokret otvoreno najavljuje da očekuje poziciju premijera, takvo...

Za nešto više od godinu 675 prijema u crnogorsko...

Sredinom februara prošle godine u Službenom listu objavljena je Odluka o izmijenjenim kriterijumima za utvrđivanje osnova za...

Detalji optužnice: Boljeviću prijetili ubistvom na Ćemovskom polju

Okrivljenim policajima stavlja se zvanično na teret da su u maju 2020. godine teškim nasiljem pokušali da...

Novović ti sudi, Novović te tuži?

Ta okolnost moguće ne bi imala toliku težinu i dala bi se pravdati time da sudiji Novoviću...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare