test

FK Arsenal: Razočarani smo odnosom policije

Standard

14/04/2024

20:39

Fudbalski klub Arsenal saopštio je da je uradio sve što je u njihovoj moći da utakmica sa Sutjeskom prođe u najboljem redu.

Navijači Sutjeske, takozvane ”vojvode”, divljale su na gradskom šetalištu Pine uoči duela s Arsenalom, čašama i drugim stvarima koje su im se našle pri ruci gađali su građane koji su se našli u blizini.

“Klub je potpisao ugovor sa Upravom Policije za angažovanje službenika za bezbjedan dolazak, boravak i odlazak navijačke grupe „vojvode“. To je uključivalo angažovanje 12 službenika OB Nikšić, dva vozila iz Nikšića, gorivo i kilometraža Nikšić-Tivat-Nikšić. Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici od strane „vojvoda“, nas očekuje finansijska kazna, što smo donekle i očekivali. Sa OB Tivat obavljeno je više razgovora i sastanaka, cijelom organizacijom meča koordinirao je komesar za bezbjednost Krsto Pejović i komandir tivatske policije Milovan Petrović, pod nadzorom načelnika Kneževića”, saopšteno je iz Arsenala.

“Što se tiče incidenata na Pinama, izražavamo žaljenje i nezadovoljstvo zbog necivilizovanog ponašanja navijača iz Nikšića u emancipovanoj i kulturnoj sredini kakva je Tivat. FK Arsenal će se obratiti Upravi Policije gdje odbijamo da platimo dio fakture koja se odnosi na usluge Policije iz Nikšića. Nikakvog smisla nema da mi kao uzorni domaćini plaćamo fizičko obezbjeđenje navijačke grupe koja pritom izazove incidente među mirnim građanima. Razočarani smo odnosom pripadnika Policije Nikšić, koji su omogućili da se navijači iskrcaju u centru grada, a ne direktno na stadion i tribinu predviđenu za gostujuće navijače.

Takođe smo dužni da pohvalimo i izrazimo ogromnu zahvalnost načelniku Kneževiću i komandiru Petroviću, koji su na krajnje profesionalan način, u domenu njihovog djelovanja, sproveli aktivnosti obezbjeđenja utakmice”, saopšteno je iz FK Arsenal.

Izvor (naslovna fotografija):

UGC

Ostavite komentar

Komentari (0)