Inspekcija naložila održavanje nove sjednice Izborne Skupštine Udruženja klubova FSCG – Sjever

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) mora od održi novu Izbornu Skupštinu Udruženja klubova FSCG - Sjever, saopštila je danas Uprava za inspekcijske poslove (UIP).

U saopštenju UIP piše da je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore 15. novembra donijelo rješenje kojim je odbilo žalbu Saveza, te da je naloženo održavanje nove izborne skupštine Udruženja klubova FSCG- Sjever.

Ista inspekcija je u junu zabranila održavanje Izborne Skupštine zbog uočenih nepravilnosti, ali je i pored toga Skupština održana, a za predsjednika Saveza krajem juna izabran je Dejan Savićević.

Savićeviću su još jedan mandat čestitali predsjednici Fife i Uefe, Đani Infantino i Aleksander Čeferin.

“Obavještavam javnost da je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore, dana 15.11.2021. godine, donijelo Rješenje kojim je žalba Fudbalskog saveza Crne Gore, izjavljena od strane FSCG protiv rješenja Uprave za inspekcijske poslove – Odsjeka za inspekciju za sport od 24.08.2021. godine, odbijena kao neosnovana”, piše u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

“Naime, imajući u vidu gore navedeno, rješenje Uprave za inspekcijske poslove – Odsjek za inspekciju za sport, kojim je Fudbalskom savezu Crne Gore, naloženo održavanje nove izborne skupštine Udruženja klubova FSCG- Sjever, postalo izvršno, što nadalje znači da će se upravno izvršenje rješenja sprovesti po službenoj dužnosti, na način što će se pristupiti izvršenju istog shodno članu 59 stav 1 Zakona o inspekcijskom nadzoru. Preciznije, ovaj Organ će u daljem postupku izvršiti inspekcijski nadzor u Fudbalskom savezu Crne Gore, shodno Zakonu o inspekcijskom nadzoru, Zakonu o sportu i Zakonu o upravnom postupku, te preduzeti dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se do kraja ispoštovale odredbe propisane pozitivnim propisima”, zaključeno je u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Drašković: Zašto Abazović poziva Pejovića na kanabe kad postoje...

''Nije jasno po kom osnovu Abazović čini ovakve korake koji liče na ulični poziv pajtosu da naprave...

Svjedok pucnjave kod Dečana: Prizor je bio jeziv, sve...

„Pred autobus je izašla maskirana osoba i počela da puca na nas. Sve se desilo veoma brzo“, rekao je čovjek...

Krivokapić umjesto kadrova DF-a postavlja svoje ljude u državnu...

Izvori Pobjede bliski vrhu DF-a tvrde da je riječ o kršenju Sporazuma iz januara mjeseca po kome...

Danas oblačno i kišovito

U južnim i centralnim predjelima povremeno se očekuju pljuskovi i grmljavina, a mjestimično...

Đukanović danas na Balkanskom integracionom forumu

Đukanović će, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, govoriti na panelu „Moć perspektive:...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare