Izvor:Beta

Njemački navijači razočarani, ali nisu iznenađeni eliminacijom

Navijači fudbalske reprezentacije Njemačke bili su u četvrtak uveče razočarani eliminacijom te selekcije sa Svjetskog prvenstva u Kataru poslije grupne faze takmičenja, ali nisu bili iznenađeni tim rezultatom.

Njemačka je u uvodnom meču na Mundijalu izgubila od Japana sa 2:1, potom je remizirala sa Španijom 1:1, a jučerašnja pobjeda od 4:2 protiv Kostarike nije joj bila dovoljna za plasman u osminu finala.

Jedan bar u Berlinu brzo se ispraznio nakon posljednje utakmice Njemačke na Mundijalu. Čak i prije nego što je televizijski komentator potvrdio pobjedu Japana protiv Španije, što je značilo eliminaciju Njemačke, pojedini navijači su napustili lokal.

Posljednji zvižduk sudije na utakmici Njemačke i Kostarike propraćen je uzvicima bijesa.

“Niko nije zamišljao da Japan pobijedi Španiju, ali smo na kraju zaslužili da ispadnemo”, rekao je 27-godišnji Varnke.

Po njemu, u timu Hansija Flika ima “premalo jakih ličnosti, premalo lidera”, u poređenju sa ekipama iz prošlosti.

“Pojedinačno, oni su dobri igrači, ali nisu tim”, žalio je Varnke i prisjećao se karaktera koji su imali Bastijan Švajnštajger ili Lukas Podolski.

Nemačka je trebalo da “prođe do četvrfinala, to je jasno”, rekao je 41-godišnji Levent Lancke. “Na papiru je to bilo moguće, ali onda se pojavio Japan. Kostarika takođe”, dodao je on.

“Entuzijazam je već bio dosta nizak”, rekao je Sebastijan Fihte, misleći na kontroverze oko zemlje domaćina, Katara, i odluku da se takmičenje pomjeri za kraj godine.

Međutim, on ne namjerava da bojkotuje ostatak Svjetskog prvenstva uprkos eliminaciji Nemačke.

Problemi sa ljudskim pravima u Kataru podstakli su pozive na bojkot utakmica nekih njemačkih klubova navijača.

Kada je Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) zaprijetila timovima disciplinskim mjerama ako nose kapitenske trake u duginim bojama u znak podrške različitosti i inkluziji, njemački igrači su pozirali za fotografiju sa rukama preko usta.

Gledanost utakmica u Njemačkoj bila je znatno ispod uobičajenih cifara, što je još jedan znak nezadovoljstva.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare