”Provokacije” o bureku izazvale urnebesne šale gradonačelnika Podgorice i Sarajeva: Stvari se otimaju kontroli!

Nakon simpatičnih ''provokacija'' navijača Crne Gore na utakmici protiv Bosne i Hercegovine, gradonačelnici Sarajeva i Podgorice uputili su nekoliko urnebesnih komentara na društvenim mrežama.

Duel Crne Gore i BiH odigran je u fantastičnoj atmosferi u Podgorici, a na kraju utakmice domaći navijači su simpatičnom “provokacijom” ispratili gostujuće pristalice.

Navijači Crne Gore skandirali su “burek sa sirom” i tako dirnuli u ono što najviše “boli” sve Bosance i Hercegovce. Naravno, riječ je o šali jer se u BiH tradicinalno jelo burek referira isključivo na pitu sa mesom, dok na području Crne Gore to nije tako.

Na društvenim mrežama odmah su krenule šale, a domišljati fanovi smišljaju kakav bi to trebao biti odgovor bh. navijača kada se dva komšijska rivala sastanu u revanšu u Zenici.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković pozvao je gradonačelnicu Sarajeva da se “tenzije smire”.

“Gradonačelnice Benjamina Karić, stvari se, očito, otimaju kontroli. Uvrede na nacionalnoj osnovi prijete da trajno naruše naše inače dobre odnose. Predlažem hitan sastanak prije nego ovo eskalira”, poručio je gradonačelnik Vuković na Twitteru.

Odgovor gradonačelnice Sarajeva ubrzo je stigao. Benjamina Karić je pozvala Ivana Vukovića da dođe u glavni grad Bosne i Hercegovine.

“Utakmica reprezentacije BiH i CG potvrda je iskrenog prijateljstva. Ponosna sam na jake veze Sarajeva i Podgorice i uvjerena da će one biti još čvršće i da ćemo još dugo na druženjima imati dilemu burek – sjecani ili faširani. Čekamo vas za degustaciju na Baščaršiji”, poručila je Karić.

Vuković je odmah odgovorio i ponovo uputio sjajan komentar. Najavio je dolazak, ali da na meniju ne bude bureka sa sirom.”Dogovoreno. Imajući u vidu ozbiljnost trenutne situacije, a u želji da doprinesem normalizaciji prilično narušenih odnosa, predlažem da na meniju ne bude bureka sa sirom”, zaključio je Vuković u konverzaciji.

Inače, prva zvanična utakmica Crne Gore i BiH završena je rezultatom 1:1. 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Predsjednik opštine Nikšić predlaže da EPCG kupi Željezaru

''Mi smo preuzeli fabriku, od sada svi pregovori mogu da se vode samo...

Poslije sto godina: Crnogorska zastava na crkvi na Bijeloj...

“Ovime su se Bandići pridružili ostaloj braći Crnogorcima koji su krenuli u misiju vraćanja crnogorskih simbola u...

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG RUKOVODSTVA IRF: Vukčevića, Vujovića, Jankovića...

Na optužnici Specijalnog tužilaštva su, pored Vukčevića, direktora Sektora za kredite Zorana Vujovića, šefa Sektora za finansijske...

U ODGOVORU STANDARDU: Air Montenegro još nema procjenu štete...

"U ovom trenutku postoji dio procjene troškova, a konačna procjena će se utvrditi...

Ako Vlada padne, moguće ponovno odlaganje lokalnih izbora

S druge strane, ukoliko padne, formiraće se nova izvršna vlast ili će se ići na nove izbore...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare