”Provokacije” o bureku izazvale urnebesne šale gradonačelnika Podgorice i Sarajeva: Stvari se otimaju kontroli!

Nakon simpatičnih ''provokacija'' navijača Crne Gore na utakmici protiv Bosne i Hercegovine, gradonačelnici Sarajeva i Podgorice uputili su nekoliko urnebesnih komentara na društvenim mrežama.

Duel Crne Gore i BiH odigran je u fantastičnoj atmosferi u Podgorici, a na kraju utakmice domaći navijači su simpatičnom “provokacijom” ispratili gostujuće pristalice.

Navijači Crne Gore skandirali su “burek sa sirom” i tako dirnuli u ono što najviše “boli” sve Bosance i Hercegovce. Naravno, riječ je o šali jer se u BiH tradicinalno jelo burek referira isključivo na pitu sa mesom, dok na području Crne Gore to nije tako.

Na društvenim mrežama odmah su krenule šale, a domišljati fanovi smišljaju kakav bi to trebao biti odgovor bh. navijača kada se dva komšijska rivala sastanu u revanšu u Zenici.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković pozvao je gradonačelnicu Sarajeva da se “tenzije smire”.

“Gradonačelnice Benjamina Karić, stvari se, očito, otimaju kontroli. Uvrede na nacionalnoj osnovi prijete da trajno naruše naše inače dobre odnose. Predlažem hitan sastanak prije nego ovo eskalira”, poručio je gradonačelnik Vuković na Twitteru.

Odgovor gradonačelnice Sarajeva ubrzo je stigao. Benjamina Karić je pozvala Ivana Vukovića da dođe u glavni grad Bosne i Hercegovine.

“Utakmica reprezentacije BiH i CG potvrda je iskrenog prijateljstva. Ponosna sam na jake veze Sarajeva i Podgorice i uvjerena da će one biti još čvršće i da ćemo još dugo na druženjima imati dilemu burek – sjecani ili faširani. Čekamo vas za degustaciju na Baščaršiji”, poručila je Karić.

Vuković je odmah odgovorio i ponovo uputio sjajan komentar. Najavio je dolazak, ali da na meniju ne bude bureka sa sirom.”Dogovoreno. Imajući u vidu ozbiljnost trenutne situacije, a u želji da doprinesem normalizaciji prilično narušenih odnosa, predlažem da na meniju ne bude bureka sa sirom”, zaključio je Vuković u konverzaciji.

Inače, prva zvanična utakmica Crne Gore i BiH završena je rezultatom 1:1. 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sudija odgledao snimak sa aerodroma: Gardašević pušten na slobodu,...

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv Cetinjanina I. G. kojeg sumnjiče za ugrožavanje...

KAKO DOĆI DO LJEKARA: Ko ima sreće ugrabi termin

Iz KCCG za su za Pobjedu kazali da će i naredne sedmice za Internu kliniku (gastroenterohepatologija, reumatologija,...

U ponedjeljak novi protest IMA NAS, biće drugačiji nego...

Četvrti skup biće, prema našim nezvaničnim saznanjima, nešto drugačiji vid vaninstitucionalnog djelovanja nego prethodni skupovi.

KUPOVANJE VREMENA U SKUPŠTINI: „Stara“ većina ne odustaje od...

Nije mogao da govori o detaljima sastanka, a ostali predstavnici političkih partija nijesu se obratili medijima.

Mulešković: EPCG ne može preuzeti bivše radnike željezare bez...

– EPCG nije u obavezi i ne može samo preuzeti radnike, već moraju da se raspišu konkursi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare