Roganović: Odgovara nam stil igre Francuza

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Budimpešti sa Francuskom utakmicu trećeg kola glavne runde Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Biće to najteži mogući ispit za izabranike selektora Zorana Roganovića, jer izlaze na megdan selekciji koja je aktuelni olimpijski šampion, a osvajač je čak 12 zlatnih medalja na najvećim takmičenjima i po mišljenju mnogih selekcija koja je pokazala najveću dominaciju u istoriji sporta.

Ipak, Francuska je na tekućem šampionatu pokazala slabosti. Vidjelo se to u subotnjem susretu sa Islandom, koji su “trikolori” glatko izgubili i tako plasman u polufinale doveli u pitanje.

„To je ekipa koja takođe ima puno problema, mnogo je igrača van tima, selektor takođe. Mislim da nam odgovaraju njihovi stil i ritam igre. Insistiraju već duže vrijeme na fizičkoj igri, ali mislim da imamo igrače da se odupremo svakoj ekipi i igramo rukomet kakav mi hoćemo. Siguran sam da će biti baš fizički jaka utakmica. Nema ni govora o padu ili gubljenju koncentracije“, poručio je selektor “lavova” Zoran Roganović.

Naša selekcija i dalje ima teoretske šanse za prolaz u polufinale. Potrebno je upisati trijumfe protiv Francuske i Islanda. Gotovo nemoguća misija, ali “lavovi” su pokazali da mogu biti vrlo opasni.

„Dogovorili smo se da razmišljamo samo o sljedećem meču. Ova generacija je prvi put u glavnoj rundi i odlučili smo se da mislimo tako. Dokle će nas to odvesti, vidjećemo. Od nekog sljedećeg takmičenja gledaćemo više unaprijed, ali sada je najbitnije da uđemo 100 odsto koncentrisani na sljedećeg protivnika, bez ikakvih kalkulacija, već da ostavimo dobar utisak“, zaključio je Roganović.

Sjutrašnji dvoboj u Budimpešti počeće u 20.30 sati.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đukanović: Dobre vijesti na početku Samita u Tirani

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, prisustvovao je ceremoniji potpisivanja izjave o romingu između EU...

CBCG: Započela zvanična posjeta MMF-a Crnoj Gori

Prezentujući predstavnicima MMF-a ključne trendove koji karakterišu bankarski sektor Crne Gore, Žugić je konstatovao da su banke...

Crnogorsko tužilaštvo da samoinicijativno procesuira zločine počinje tokom rata...

Najveći broj pripadnika JNA, kako se navodi u zajedničkom saopštenju tih NVO, preko 7000, koji su učestvovali...

Dragan Damjanović novi šef Radne grupe za pregovaračko poglavlje...

“Trenutna pregovaračka struktura prilagođena je zahtjevima Nove metodologije pristupanja EU sa ciljem stabilizacije ispunjenja obaveza koje proističu...

Otvorena nova poslovnica EPCG na Žabljaku

Povodom otvaranja  poslovnice, koja se nalazi u ulici Božidara Žugića 10, izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin istakao je da...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare