test

SVJETSKO PRVENSTVO: Kik-bokser Miroslav Vujović u polufinalu

Standard

20/10/2021

19:37

Crnogorski kik-bokser Miroslav Vujović plasirao se u polufinale Svjetskog prvenstva Lido di Jezolu, pošto je u Italiji prekidom u prvoj rubndi dobio četvrtfinalni meč superteške kategorije discipline K1, protiv Pirka Suksija iz Finske.

U osmini finala Vujović je, takođe prekidom, slavio protiv Hasana Eripaka iz Turske.

Rival za prolazak u finale sjutra će mu biti Ante Širić iz Hrvatske.

Da je u sjajnoj formi, Vujović je potvrdio prije tačno mjesec u Budimpešti, kada je na Svjetskom kupu dobio prvaka svijeta, Ukrajinca Romana Holovatuka.

Drugi crnogorski reprezentativac, Remzija Dacić, u četvrtfinalu lou-kika kategorije do 75 kilograma, poražen je od Ukrajinca Svjatoslava Hašiuka sa 3:0.

Dacić je krajem prve runde primio nedozvoljeni udarac od protivnika, koji je umnogome uticao na dalji ishod meča. Na prvenstvu u Lido di Jezolu upisao je jedan trijumf, na startu protiv Kanađanina Džefa Brejka.

Selektor Goran Radonjić ističe da je postignut odličan rezultat.

“Vujović je opravdao ulogu favorita i dominantno stigao do pobjede, još jednim prekidom na šampionatu. Bio je još bolji nego u osini finala. Nadamo se da će biti na željenom nivou i sjutra u polufinalu.Očekuje ga veoma jak i nezgodan protivnik iz Hrvatske, ali vjerujemo u kvalitet i formu našeg takmičara”.

“Dacić je izgubio od veoma dobrog borca iz Ukrajine. U prvoj rundi primio je jak i neregularan udarac koji ga je poremetio. Prije ovog takmičenja dugo je bio bez amaterskih mečeva, što je uticalo na trenutnu formu. Ipak, veoma sam zadovoljan njegovim nastupom na šampionatu.” zaključio je Radonjić.

Izvor (naslovna fotografija):

Kik-boks savez

Ostavite komentar

Komentari (0)