test

Vaterpolo ima budućnost: Crna Gora u finalu Evropskog prvenstva!

Standard

15/07/2023

22:12

Pred crnogorskim kadetima je pao još jedan vaterpolo velikan - izabranici Nenada Vukanića igraće u finalu Evropskog prvenstva u Podgorici nakon što su bili bolji i od Grčke 15:13 (10:10 u regularnom dijelu).



Naša U15 selekcija je osigurala medalju, ali svi vjeruju da ona može da bude najsjanija nakon svega što je pokazala za turniru na kojem je bila bolja od Mađarske, Italije, Španije, Turske i Grčke.

Upravo su Mađari rival u meču za titulu (nedjelja od 20.30) pošto su u drugom polufinalu lako savladali Srbiju (11:6).

U prvih desetak minuta večerašnjeg duela je izgledalo da su Grci prevelik zalog za Crnu Goru.

Vodili su Helenu 3:0, pa 4:1, onda u finišu druge četvrtine i 6:2, prije nego je Vukanićev tim riješio da uradi sve kako bi obradovao publiku na tribinama otvorenog bazena SC “Morača”.

Uradio je to na veličanstven način – serijom 5:0 je u trećoj četvrtini poveo 7:6, a početkom posljednjeg perioda stigao i do dva gola prednosti (8:6) koje je kasnije imao u još dva navrata (9:7, 10:8).

Mirisalo je na plasman u finale u regularnom dijelu, pogotovo što je na golu veoma raspoložen bio Marko Pejović (zaustavio je i peterac kod vođstva 8:7), ali Grčka je odoljela i izborila peterce.

Samo je, međutim, na nekoliko minuta odgodila veliko slavlje, tačku na veliki trijumf je stavio Stefan Kruta u petoj seriji.

Ostavite komentar

Komentari (0)