10 MJESECI RATA U UKRAJINI: Šta nas čeka u 2023? Da li će ruski tenkovi i vojska krenuti u veliku kontraofanzivu?!

Približava nam se deset mjeseci Specijalne vojne operacije SVO u Ukrajni. Ni poslije svih događaja i očekivanja da će Rusi kao velika supersila Ukrajnu pokoriti za nekoliko dana, do velikog razočarenja poslije povlačenja iz Hersona i dalje ne znamo šta je tačan cilj i plan Rusije u Ukrajni.

Imali smo razna nagađanja do sada od toga da je rat dogovoren između Rusije i Amerike zbog ekonomskih reformi na na leđima Ukrajne i Evrope, do toga da Rusi vraćaju samo svoje teritorije i poslije Ukrajinske kontraofanzive da će Rusija bukvalno izgubiti rat.

Ali na osnovu svih događaja možemo zakljućiti sljedeće da je Zapad previše podceijnio Rusiju misleći da će je do novembra ekonomski iscrpjeti i time automatski smijeniti Putina sa vlasti. Isto tako je Rusija napravila pogrešnu procjenu, podcijenila je Ukrajinsku vojsku i veliku pomoć i podršku od NATO pakta, i koliko je Ukrajincima antiruska svijest otišla daleko.

Iz istorije je poznato da Ruski ratovi su uvijek dugo trajali i da Rusi traljavo krenu ali ga na kraju dobiju i da za gubitke baš i ne mare mnogo.

Napad na Krimski most je u Kremlju bila kap koja prelila čašu od tog trenutka Rusija više ne ratuje blagomisleći da je to isti narod, sada ratuje sa Ukrajnom mnogo ozbiljnije.

Od 10 oktobra je krenulo ozbiljno raketiranje po svim vitalnin djelovima Ukrajne, onda na iznenađenje o količini raketa koje Rusija ispali na jedno mjesto je poprilično iznenađujući pogotovo za one koji su tvrdili od marta 2022 da Rusija nema više raketa.

Ukrajina
FOTO: TWITTER/200_ZOKA

A šta je razlog tome, najvjerovatnije Rusi rade na tome da im maksimalno PVO iscrpe, a poslije sa avijacijom i dronovima dokrajče sve vitalnu vojnu i civilnu infrastrukturu kako bi se spremili za kompletnu i završnu ofanzivu u januaru ili februaru 2023. iz Rusije i Bjelorusije uz moguće uključivanje Bjelorusije u ovaj sukob.

Očigledno je da se za to priprema 300 000 regruta iz aktivne rezerve i što od skroro im u tri smjene radi 12 zavoda za tenkove i oklopna vozila gdje se tenkovi T-62, T-72, T-80 i T-90 modernizuju na njihovu najnoviju verziju.

Dakle možemo zaključiti da će negdje do proljeća da se rat završi, a nakon te ofanzive slijedi kapitulacija Ukrajine, pregovori oko podijela teritorije i novi raspored moći i snaga u svijetu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuković: Zakon o predsjedniku bio ustavni puč; Đurović: Đukanović...

Poslanik DF-a Dejan Đurović u emisiji "Argumenti" na TVCG kazao je da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović...

Kurti: Srbija je de fakto priznala Kosovo, o statusu...

S druge strane opozicione partije u Skupštini Kosova iznijele su niz Kritika na račun Kurtija i “njegovog...

Šahmanović: Dugujemo Crnoj Gori da ostanemo ovdje i da...

Šahmanović ističe da su ovim izmjenama odvojili specijalizante koji se usavršavaju izvan Crne Gore i one koji...

Britanci “spustili” Dodika: Samo država BiH ima nadležnost donositi...

Britanska ambasada u BiH se oglasila kratkim saopštenjem na svom zvaničnom Facebook nalogu. "Sve...

Udes na Zlatici, oboreni motociklista i suvozač

Kako nam je rečeno, do udesa je došlo u blizini hipermarketa Laković na Zlatici.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare