Advokati Đokovića tvrde: Nepravedno postupanje na aerodromu

Advokati prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića završili su izlaganje pred sudijom u Melburnu, koji treba da odluči da li je ukidanje vize Beograđanina za ulazak u Australiju bilo opravdano.

Izlaganje pred sudom, za koje vlada nezapamćeno interesovanje planetarne sportske javnosti, započeto je nakon ponoći. Đokovićevi advokati su istakli da je njihov klijent ispoštovao sve zahtjeve za ulazak u Australiju.

Pravni predstavnici Đokovića su posebno istakli da se australijski zvaničnici nijesu adekvatno odnosili prema njemu nakon slijetanja u Melburn sredinom prošle sedmice. Takođe, istakli su da njihov klijent nije prekršio bilo koje pravilo u cijelom postuku, te da nije bilo osnova za ukidanje vize.

Entoni Keli, sudija u cijelom procesu, iznio je stav koji bi, prije izlaganja predstavnika Vlade Australije, mogao ići Đokoviću u korist.

– Ovdje su profesor i eminentno kvalifikovani ljekar pripremili i pružili podnosiocu medicinsko izuzeće. Pored toga, to medicinsko izuzeće i osnovu na kojoj je dato odvojeno je dala dodatna nezavisna ekspertska komisija koju je osnovala Vlada australijske države Viktorija i taj dokument je bio u rukama delegata. Ono što me uznemiruje je, što je ovaj čovjek više mogao da uradi? – zapitao se sudija Keli, što su novinari brojnih svjetskih medija protumačili kao stav koji može ići u korist da se viza ipak odobri. 

Nakon izlaganja advokata Vlade Australije Kristofera Trana, očekuje se konačna odluka sudije Kelija, po prvim procjenama u ranim jutarnjim časovima po našem vremenu. Međutim, sudija Keli je već naglasio da je spreman da proces produži i zaključi do oko 20 časova po lokalnom vremenu (10 časova po našem). U cijelom procesu i advokati i tužioci imaju po dva sata da iznesu stav, a sudija Keli najčešće na licu mjesta i usmeno donosi odluku.

Đoković je, nakon ukidanja vize, proveo pet dana u hotelu za migrante u Melburnu. Australijan open, prvi od četiri najveća teniska gren slem turnira sezone, u Melburnu počinje narednog ponedjeljka (17. januar). Na tom takmičenju Đoković brani titulu i rekorder je sa devet titula.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Hitno popraviti položaj policajaca ili slijede protesti

Predsjednik sindikata Igor Rmandić kazao je da Nezavisni sindikat policije i policijski službenici...

Nemaju direktora dva mjeseca, radi samo jedna osoba

Iz Ministarstva kratko kažu da će imenovanje novog direktora/ice biti sprovedeno u skladu...

Gubitkom Montenegro erlajnsa sezona traje upola kraće

Veliki gubitak Očigledno je, po riječima predsjednika Crnogorskog turističkog udruženja...

Meloni: Cijena energije prioritet, braniću nacionalni interes

Đorđa Meloni se obratila javnosti na poljoprivrednom sajmu u Milanu, prvi put poslije...

Vuković: Pobijedićemo u Podgorici 23. oktobra da niko ne...

''Siguran sam da će, osim partija koje su predstavljale okosnicu državotvornog bloka uoči...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare