AUTOMEHANIČAR koji je POSTAO VOĐA NAJVEĆEG NARKO KARTELA, nadimak dobio po jezivom zločinu!

Bivši automehaničar Osijel Kardenas bukvalno preko noći je postao najmoćniji narko bos u Meksiku. Potplatio je specijalce meksičke vojske da dezertiraju i pridruže se njegovoj privatnoj gardi. Bio je nedodirljiv sve dok se nije zamjerio Amerikancima.

Osijel Kardenas bio je meksički automehaničar i sitni kriminalac prije nego što se pridružio zloglasnom narko kartelu Los Zetas krajem devedesetih godina prošlog vjeka.

U kartel je ušao tako što je hladnokrvno ubio svog prijatelja i konkurenta na ulici Salvadora Gomeza. Učinio je to odmah po odmah po izlasku iz zatvora, u kojem je zaglavio zbog krađe automobila i preprodaje droge. 

Tako je zaradio nadimak koji će ga pratiti tokom čitave karijere – El Mata Amigos ili Ubica prijatelja! automehaničar vođa klana IZVOR: YOUTUBE/RUBENDARIO/PRINTSCREEN

Stručnjaci koji su upoznati sa radom meksičkih narko kartela kažu da je Kardenas uveo razne inovacije u posao, a jedna od njih bila je dovršavanje posla koji je započeo njegov prethodnik – dovođenje u redove kartela visoko obučene profesionalne vojnike.

Unajmio prave vojnike za svoju ličnu gardu

Nakon što je je potpunu preuzeo kontrolu nad Zalivskim kartelom 1999. godine, našao se usred žestoke borbe za vlast. Imao je veoma jaku, beskrupoloznu konkurenciju i bilo mu je teško da zadrži organizaciju i vođstvo pod svojom kontrolom, pa je tražio pripadnike specijalnih snaga meksičke vojske koji su spremni da postanu vojno naoružano krilo Zalivskog kartela. Cilj je mu je bio da se zaštiti od rivalskih narko kartela i od meksičke vojske, kako bi bio apsolutni lider najmoćnijeg narko kartela u Meksiku. automehaničar vođa klana IZVOR: YOUTUBE/RUBENDARIO/PRINTSCREEN

Među njegovim prvim kontaktima bio je Arturo Guzman Decenas, vojni poručnik kojeg je Kardenas, navodno, zamolio da potraži “najbolje moguće ljude iz redova vojske”. Sam Decenas je dezertirao iz Oružanih snaga i sa sobom poveo više od 30 vojnih dezertera, koji su postali deo Kardenasovog novog kriminalnog paravojnog krila. Pričalo se u to vreme da je njegova privatna vojska, koja je bila masno plaćena “prljavim novcem”, sposobnija i naoružanija od regularne, a na ulicama je dolazilo do pravih ratova s mnogo žrtava.

Napravio grešku s Amerikancima

Sa takvom organizacijom, Kardenasov kartel je postao jedna od najmoćnijih organizacija za trgovinu drogom na svijetu.

Činilo se da je Kardenas nezaustavljiv sve dok se nije zakačio s agenatima DEA koji su na sigurno sklonili svog doušnika da ne bi dopao šaka Kardenasu. Američka vlada je bila isprovocirana ovim incidentom, pa je riješila da se obračuna sa vođom kartela.

Nakon združene akcije meksičke vojske i američkih agenata i žestoke pucnjave, koja je nalikovala na one iz gangsterskih filmova, 2003. godine Kardenas je uhvaćen i izručen SAD, gde još uvijek boravi u zatvoru u Teksasu. Prema zvaničnim podacima, na slobodu bi trebao da se nađe za dvije godine, kada mu ističe zatvorska kazna. automehaničar vođa klana IZVOR: YOUTUBE/RUBENDARIO/PRINTSCREEN

Los Zetas su se nakon hapšenja Kardenasa odvojili od Zalivskog kartela, a nakon toga su postala glavna meta meskičkih vlasti u borbi protiv narko kartela i kriminala.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Predsjednica Slovačke uputila telegram Đukanoviću: U ovom teškom trenutku...

“Uvaženi gospodine Predsjedniče, sa dubokom tugom primila sam vijest o tragičnim događajima koji su se desili u...

Nikšićanin ranjen u tuči

Kako nam je nezvanično potvrđeno u Nikšiću je došlo do ranjavanja jedne osobe oštrim predmetom, kojoj su...

CPC će sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Službe će, najavljuju iz CPC, služiti od 10 časova. “Pozivamo Vjerni narod da uzme...

Đukanović: Cijenimo pažnju susjeda i poruke saosjećanja i podrške...

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, danas imao odvojene telefonske razgovore sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i...

Rakočević o radu policije na Cetinju: Preventivne mjere potpuno...

Očekuje da se nadležni organi što prije izjasne po pitanju eventualnih propusta u radu policije.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare