Bajden: Podrška Ukrajini će se nastaviti

Američki predsjednik Džozef Bajden je, nakon odobravanja privremenog budžeta koji ne uključuje novac za Ukrajinu, obećao saveznicima SAD i Kijevu da podrška Vašingtona neće prestati.

“Želim da uvjerim američke saveznike, američki narod i narod Ukrajine da se mogu osloniti na našu podršku, da nećemo otići“, rekao je Bajden tokom govora u Bijeloj kući.

On je naglasio da većina američkih kongresmena i dalje podržava dodjelu pomoći Ukrajini.

Komentarišući usvajanje privremenog budžeta za rad savezne vlade, američki predsjednik je rekao da od Kongresa, uključujući i od predsjedavajućeg Predstavničkog doma Kevina Makartija, hitno očekuje poseban predlog zakona za pomoć Ukrajini.

“Rekli su da će podržati Ukrajinu posebnim glasanjem. Ne možemo ni pod kojim okolnostima da prekinemo američku pomoć Ukrajini. Očekujem da će predsjedavajući ispuniti svoju obavezu da obezbijedi usvajanje nacrta zakona“, istakao je Bajden.

On je ocijenio da je Sjedinjenim Američkim Državama ostalo „malo vremena“ da Kongres usvoji novi zakon o Ukrajini i dodao da postoji „osjećaj krajnje hitnosti“.

Američki predsjednik Džozef Bajden potpisao je ranije zakon koji je odobrio Kongres, a koji će omogućiti nastavak finansiranja vlade u periodu od 45 dana – do 17. novembra.

Istovremeno, zakonom nije predviđeno izdvajanje sredstava za potrebe Ukrajine.

Sam Bajden ranije je izjavio da Vašington „ni pod kojim uslovima“ ne može sebi da dozvoli da prestane da podržava Kijev.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare