Bajdenov rejting na istorijskom minimumu

Trenutni rejting američkog predsjednika Džoa Bajdena dostigao je najnižu tačku od početka njegovog predsjedničkog mandata, a više od polovine Amerikanaca nezadovoljno je načinom na koji Vašinton odnosi prema sukobu između Hamasa i Izraela, pokazuje najnovija anketa En-Bi-Si njuza.

Manje od godinu dana do predsjedničkih izbora 2024., samo 40 odsto američkih glasača odobrava ono što radi Bajden, dok 57 odsto ispitanika ne odobravaju njegov učinak.

Dok je Bajdenov ukupni rejting opao za samo jedan odsto u odnosu na septembarske brojke, do seizmičkog pomaka došlo je u podršci među glasačima starosti od 18 do 34 godine, koji je pao sa 46 odsto na 31 odsto.

U još jednom niskom nivou za Bajdena, samo 33 odsto Amerikanaca je zadovoljno njegovom spoljnom politikom, u odnosu na 41 odsto u septembru.

Kada je riječ o sukobu između Hamasa i Izraela, koji je počeo početkom oktobra, samo 34 odsto odobrava način na koji se predsjednik SAD-a nosi sa krizom, dok 56 odsto ne odobrava.

Ljudi od 18 do 34 godine ponovo su bili najnezadovoljniji svojim predsednikom po ovom pitanju, sa nevjerovatnih 70 odsto onih koji su rekli da Bajden loše radi svoj posao.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare