Cirkus na suđenju: Belivuku se tresu ruke, Miljkoviću zuji u ušima, hitna pomoć došla u sud

Na današnjem ročištu u postupku protiv klana Veljka Belivuka kom se sudi za sedam teških ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno nošenje oružja, ukupno devet okrivljenih je tražilo izuzeće svih svojih branilaca u ovom postupku, kako su naveli, ne zbog toga što su loše radili svoj posao, već zbog toga što trpe nezakonitosti u radu strane sudskog vijeća u ovom postupku.

Okrivljeni su periodično otkazivali punomoćja svojim braniocima. Nakon što bi dva okrivljena otkazala punomoćja, a sudsko vijeće donijelo odluku da se postupak u odnosu na njih razdvaja, ustala bi nova dva okrivljena koja bi isto zahtijevala i tako redom svih devetoro tokom prvih sat i po današnjeg ročišta.

Bez odbrane ostali su Dragan Mitrović, Senad Rešović, Aleksa Šejić, Aleksa Stošić, Marko Budimir, Vladimir Grek, Marko Andrić, Miloš Budimir i Dejan Tešić.

Među ovim optuženima, Aleksa Šejić i Aleksa Stošić, optuženi su za krivično djelo otmice, a Aleksa Šejić i za krivično delo silovanje, a upravo svjedok koji je danas trebalo da svjedoči jeste svjedok koji je prema navodima optužnice silovan u prostorijama na stadionu Partizan.

Drugooptuženi Marko Miljković tražio je izuzeće postupajućih tužioca Saše Ivanića, kao i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića ali i vrhovne tužiteljke Zagorke Dolovac.

Advokati Nikola Jerković i Dragan Malović, koji zastupaju nekoliko optuženih u ovom postupku, tražili su izuzeće predsjednica sudskog vijeća Vinke Beraha Nikićević ali i svih članova sudskog vijeća kao i predsjednika Višeg suda u Beogradu ali predsjednika Apelacionog suda. Tim zahtjevima se pridružio i Marko Miljković

Nakon što je sudsko vijeće donelo odluku da će razdvojiti postupak u odnosu na svih devet okrivljenih koji su otkazali punomoćja svim svojim advokatima i da odbacuje sve zahtjeve za izuzeća svih pomenutih tužioca i sudija nekoliko optuženih se javilo da im nije dobro i da traže da te pozove hitna pomoć i da ih pregleda odmah na licu mjesta ljekar.

U sudnicu je ušao drugo optuženi Marko Miljković i rekao:

„Treba mi doktor, zuji mi u ušima zbog ovakvog postupanja suda“.

Na konstataciju predsjednici sudskog veća da Mirković to govori uz osmjeh i njeno pitanje da li može ipak da nastavi da prati suđenje, Miljković je odgovorio.

„Dobro ja ako padnem ovde, obavijestio sam sud da mi nije dobro“, dodao je.

Nakon Miljkovića u sudnicu je ušao i Veljko Belivuk koji je takođe rekao da mu nije dobro.

„Suše mi se usta, trnu mi ruke, hoću i ja da dođe hitna pomoć i da me pregleda doktor“, kazao je Belivuk.

Predsjednica sudskog vijeća je upitala koliko još ima kandidata kojima nije dobro i na to je nekoliko optuženih podiglo ruke. Međutim kako je riječ od svima onima u odnosu na koje je već postupak razdvojen, predsjednica sudskog vijeća je kazala da mogu oni mogu odmah da napuste sudnicu.

Inače ovakav scenario Veljko Belivuk je na samom početku ročišta i sam najavio. Rekao je da je poslao podnesak predsjedniku Višeg suda u Beogradu u vezi sa nezakonitim postupanjem predsjednice sudskog vijeća u ovom postupku i da nije nikakav precizan odgovor dobio od njega. Te je kazao i da će svi ljudi koji su optuženi i sede u sudnici redom otkazivati punomoćja braniocima i da će se to desiti već danas.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuković: Poruke Amerikanaca jasno govore da im postupci Milatovića...

Američke diplomate su kod crnogorske delegacije u Njujorku, odnosno predsjednika Jakova Milatovića, prepoznale...

Samo predsjednik Skupštine može pokrenuti zakonodavni okvir

Prethodnih dana sve glasnije se moglo čuti da rokovi cure...Skupština nefunkcionalna, brojni zakoni...

Abazović u Njujorku: Ženama dati više prostora, muškarci se...

On je ocijenio da svijet ne bi trebal da ponavlja iste greške iz...

Promjenljivo vrijeme, na primorju moguća kiša

Na sjeveru biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo vrijeme. Ujutru...

Udes u Bijelom Polju, nema povrijeđenih

Do udesa je došlo oko 20.30 časova, kada su se sudarila dva vozila bjelopoljskih registarskih oznaka.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare