Izvor:RSE

Eksplozije na dva aerodroma u centralnoj Rusiji

Eksplozije su zabilježene na dva aerodroma u centralnoj Rusiji, stotinama kilometara istočno od zone borbenih dejstava u Ukrajini, javlja Radio Slobodna Evropa. Incidenti su se, kako navode, dogodili nakon što je Rusija izvela opsežnu kampanju vazdušnih napada unutar Ukrajine usmjerenih na mrežu elektro-infrastrukture zemlje i drugu civilnu infrastrukturu.

Najmanje jedna velika eksplozija dogodila se u ruskoj vojnoj aviobazi u regiji Saratov, oko 600 kilometara istočno od Ukrajine, dok su ruski državni mediji izvijestili o drugoj eksploziji na aerodromu u blizini Rjazana, jugoistočno od Moskve, prenosi redakcija Radija Slobodna Evropa na engleskom jeziku.

Objave stanovnika gradova Engels i Saratov na društvenim mrežama izgledaju kao da pokazuju veliku eksploziju u aviobazi Engels-2 oko 6 sati ujutro po lokalnom vremenu 5. decembra.

Guverner Saratova Roman Busargin izdao je saopštenje pozivajući lokalno stanovništvo da ostane mirno usred tih izvještaja, ali ih nije ni potvrdio ni demantovao.

“Želim konstatovati da se u stambenim dijelovima grada nisu dogodili nikakvi vanredni događaji”, napisao je.

,

“Nema razloga za zabrinutost. Nikakva civilna infrastruktura nije oštećena. Informacije o događajima u vojnim objektima provjeravaju sigurnosne agencije.”

Nema potvrđenih informacija o uzroku eksplozije.

Nezavisni ruski Telegram kanal Astra citirao je neidentifikovane izvore koji su rekli da se neidentifikovana bespilotna letjelica srušila na bazu i da su dva bombardera dugog dometa Tu-95 oštećena, a dvije osobe vojnog osoblja povrijeđene.

Vazdušna baza Engels-2 navodno je korištena kao lansirna platforma za vazdušne napade Tu-95 unutar Ukrajine.

Takođe, 5. decembra, ruska državna novinska agencija RIA Novosti izvijestila je o eksploziji goriva na aerodromu u blizini grada Rjazana, oko 200 kilometara jugoistočno od Moskve.

Prema izvještaju, u incidentu su tri osobe poginule, šest ih je povrijeđeno, a jedan avion je oštećen.

Novinska agencija Višegrad 24 izvijestila je da se eksplozija dogodila na vojnom aerodromu Djagilevo, koji je takođe baza strateških bombardera.

Zvaničnici u regiji Rjazan nijesu komentarisali izvještaje.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Komnenović: Trajektnu liniju da preuzmu Opštine Tivat i Herceg...

Nakon što je aktuelizovana priča o stavljanju van snage zaključak Vlade iz 2019. kojim je “Pomorskom saobraćaju”...

Nikolić: Evropa sad da pokaže principijelnost i ne formira...

“Pa ipak, da podsjetimo na određene činjenice. Zahvaljujući glasovima birača Demokratskog fronta Spajić i Milatović su uopšte...

Letovi sa tivatskog preusmjereni na podgorički aerodrom zbog jakog...

U pitanju su četiri leta, tri za Beograd i jedan za Istanbul. Takođe i...

Nikolić: Raduje interesovanje američkih kongresmena za dinamiku unutrašnjih političkih...

“Raduje interesovanje američkih kongresmena za dinamiku unutrašnjih političkih procesa, posebno u kontekstu rasprostranjenog ruskog uticaja u regionu...

U Iranu pomilovane desetine hiljada zatvorenika

„Pomilovani su zatvorenici koji nisu optuženi za špijunažu u korist stranih agencija, direktne kontakte sa stranim agentima,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare