Ekstremna hladnoća u Avganistanu, preminulo više od 150 ljudi

Najmanje 157 ljudi umrlo je od posljedica izuzetno niskih temperatura u Avganistanu, naveli su tamošnji zvaničnici. Broj preminulih se udvostručio za manje od nedjelju dana.

Avganistan je zadesila jedna od najhladnijih zima, sa temperaturama od čak minus 28 stepeni Celzijusa – daleko ispod nacionalnog prosjeka koji se kreće u rasponu od 0 i pet stepeni za ovo doba godine, prenosi Si-En-En.

Kancelarija Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih poslova (UNOCHA) objavila je u na Tviteru da isporučuje pomoć poput ćebadi, grijalica i obezbjeđuje skloništa za oko 565.700 ljudi, dok su potrebe mnogo veće.

Oko 70.000 grla stoke se takođe smrzlo širom zemlje, rekao je za Si-En-En portparol talibanskog Ministarstva za upravljanje katastrofama Šafiulah Rahimi.

Procjenjuje se da je za 28,3 miliona ljudi, oko dvije trećine stanovništva Avganistana, potrebno obezbijediti hitnu humanitarnu pomoć, upozorava se u izvještaju UNOCHA.

Najmanje šest velikih stranih humanitarnih organizacija obustavilo je svoje operacije u Avganistanu od decembra, kada su talibani naredili da žene koje rade za njih prestanu da dolaze na posao, ili rizikuju da im se oduzmu dozvole.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đoković osvojio desetu tutilu na Austalijan openu

Đoković je odlično počeo meč, dobro servirao, bio siguran sa osnovne linije, lako osvajao svoje gemove u...

PEN centar: Poziv na saslušanje Savković Vukčević pokazatelj uticaja...

“Najnoviji slučaj poziva na policijsko saslušanje Nele Savković Vukčević, članice Crnogorskoga PEN centra, povodom javno iznijetoga stava...

SD: Progon neistomišljenika se nastavlja, podrška poslanici Savković Vukčević

“Poslanica Savković Vukčević je “kriva” samo za jedno, što je rekla istinu. Nažalost, vlast i nadležni u...

Istorijski dan za muslimane Podgorice: Počeli radovi na iskopavanju...

“Danas prisustvujemo istorijskom činu, nakon više od pedeset godina u Podgorici će biti izgrađena džamija. Ovo je...

Abazović da prekine sa etiketiranjem NVO

“Nedopustivo je da se premijer služi neistinitim optužbama kako bi urušio ugled nevladinih organizacija koje argumentovano kritikuju...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare