El Čapova žena ostaje u pritvoru

Američki federalni sudija odlučio je danas da supruga vođe meksičkog narko-kartela Hoakina El Čapa Guzmana privremeno ostane u pritvoru.

Ona je uhapšena i optužena da je pomagala suprugu da vodi kartel, a učestvovala je u El Čapovom bjekstvu iz meksičkog zatvora 2015. godine.

Ema Koronel Aispuro (31), supruga El Čapa i bivša mis, saslušana je putem video linka pred istražnim sudijom u Vašingtonu, a odluka sudije je došla nakon što je njen advokat Džefri Lihtman rekao da ona pristaje da bude privremeno zadržana nakon sinoćnjeg hapšenja na međunarodnom Dales aerodromu u državi Virdžinija, javio je AP.

Sudija Robin Meriveder je pročitala optužnicu osumnjičenoj, koja se obraćala sudiji uz pomoć prevodioca.

Meriveder je rekla da je tužilaštvo dostavilo dovoljno razloga da za sada zadrži Emu Koronel iza rešetaka i dodala je da se njen advokat saglasio sa tom odlukom.

Tužilac Entoni Nardoci je rekao da američka vlada smatra da Ema Koronel treba da ostane u zatvoru navodeći da je bila u vrhu komandnog lanca Sinaloa kartela.

Narodci je naveo da je Koronelova učestvovala i u distribuciji velikih količina droge, znajući da će biti ilegalno unijete u SAD.

Tužilac je rekao i da je imala pristup kriminalnim udruženjima, uključujući i ostale članove kartela, a ukoliko je proglase krivom mogla bi da dobije do deset godina zatvora.

El Čapo služi doživotnu zatvorsku kaznu u SAD, nakon što ga je njujorški sud osudio 2019. godine, a Meksiko ga je izručio Amerikancima 2017. godine.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

PAPARACIMA NIJE PROMAKAO POLJUBAC: Milica Todorović i Jugoslav Karić...

Lijepu "Zvezdu Granda" kamere emisije "Paparaco lov" uhvatile su tokom ručka s bivšim suprugom dizajnerke enterijera Elene Karaman u...

Sekulović: Đeljošajevo ponašanje opasno, ne bi bio dobro da...

- Dešavanja u Tuzima imala su za cilj ili da Vladu pokažu nesposobnom da sprovodi zakone, ili...

Đeljošaj: Odluka o zatvaranju lokala zvanično stigla u Opštinu...

Mjere koje su donijete za opštinu Tuzi sa rokom važenja su do 10 marta-, napisao je Đeljošaj.

Antibiotike nikako ne treba piti sa mlijekom, ali ni...

Pored toga, interakcija antibiotika i nekih namirnica može imati neželjene posljedice. Alkohol

Ivanović: Vlada nije spremna da sjedne za sto sa...

Građani Tuzi danas su izašli na ulicu u znak protesta zbog zatvaranja ugostiteljskih objekata u tom gradu.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare