Engleska od 2. decembra uvodi strože restriktivne mjere

Stroži sistem lokalnih ograničenja u tri nivoa stupiće na snagu u Engleskoj po završetku mjera koje važe do 2. decembra, saopšteno je iz kabineta premijera Velike Britanije.

Očekuje se da će premijer Boris Džonson sjutra poslanicima iznijeti svoj plan – uključujući detalje o porodičnim proslavama i posjetama za Božić, piše BBC.

Predviđeno je da u više područja budu uvedene strože mjere kako bi se virus držao pod kontrolom, a neke mjere biće pooštrene da bi se sačuvao ostvareni napredak, saopšteno je iz Dauning strita.

Još nijesu jasne promjene u ograničenjima, ali se zna da će zatvaranje pabova i restorana u 22 sata biti prošireno.

Očekuje se da će Džonson reći da će ljudi, iako posljednje porudžbine mogu imati u 22 sata, dobiti dodatni sat da dovrše večeru i popiju piće.

Potpuni detalji takozvanog “kovid zimskog plana” očekuju se u sjutra, a vlada o tome razgovara danas.

Portparol premijera rekao je da su napori tokom trenutnih nacionalnih ograničenja pomogli da se širenje virusa stavi pod kontrolu i da su ublažili pritiske na zdravstvo.

“Ali, premijeru i njegovim naučnim savjetnicima je jasno da je virus i dalje prisutan – i bez regionalnih ograničenja mogao bi brzo ponovo da ostane bez kontrole prije nego što vakcine i masovna ispitivanja imaju efekta. To bi ugrozilo napredak koji je zemlja postigla i ponovo rizikovalo nesnosan pritisak na zdravstveni sistem”, rekao je Džonsonov portparol.

Neke lokalne mjere biće iste kao i one u prethodnom troslojnom sistemu, koji je u Engleskoj bio na snazi sve do trenutnih mjera zabrane kretanja.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Melaniju naljutila Megan Markl, a ovo je razlog

Magazin Tatler UK uspio je da se izbori za ekskluzivni intervju s Melanijom Tramp u vezi s...

Emina podijelila fotku iz djetinjstva, a o njenom licu...

Naime, popularna pjevačica sa pratiocima je podijelila fotografiju iz ranog djetinjstva na kojoj pozira u društvu svoje...

Letonci uhapšena zbog krađe ćurke koju su napili votkom

Video zapis sa nadzornih kamera pokuzuje trojicu u crnom kako ulaze u mini zoo vrt i potom...

Zašto ljudi koji imaju koronu izgube čulo mirisa

Kad su naučnici snimali pomoću računarske tomografije nosa i sinusa osobe s anosmijom izazvanom kovidom-19, uočili su...

Počinje prodaja mesa napravljenog u laboratoriji

Meso, proizvedeno u bioreaktorima, prvi put je odobreno od strane jednog regulatornog tijela. Meso...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare