Fauči: Preliminarni rezultati o omikron soju ohrabrujući

Iz Južnoafričke Republike stižu prvi ''pomalo ohrabrujući znakovi'' kada je riječ o ozbiljnosti zaraze varijantom omikron, rekao je u nedjelju savjetnik Bijele kuće za zdravstvenu krizu Entoni Fauči, upozorivši da su to ipak tek preliminarni podaci.

“Jasno je da se u Južnoafričkoj Republici omikron širi”, rekao je u intervjuu za CNN, aludirajući na “vertikalnu” krivu koja se odnosi na bro novih slučajeva zaraze u toj zemlji.

“No zasad, iako je prerano donositi bilo kakve čvrste zaključke, ne čini se da omikron predstavlja visok stepen zabrinutosti kadje riječ o obolijevanju. Zasad su znakovi koji se odnose na težinu bolesti pomalo ohrabrujući”, ponovio je on.

No zdravstveni stručnjaci posljednjih dana ističu da je stanovništvo Južnoafričke Republike vrlo mlado te da se tek u narednim sedmicama mogu očekivati ozbiljniji slučajevi bolesti.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Pavićević: Zalažemo se za manjinsku vladu, Abazović: Ovo je...

Pres konferenciju koalicije Crno na bijelo otvorio je predjednik udruzenja CIVIS Srđan Pavićević. https://www.facebook.com/pokretura/videos/614761119802685/

Lančani sudar u Radanovićima, ima povrijeđenih

Saobraćajna nezgoda je, kako su precizirali, prijavljena Odjeljenju bezbjednosti Kotor u 11.15 sati. Uviđaj...

Počela adaptacija garaže u Ulici Novaka Miloševa

“Tokom adaptacije izvodiće se pripremni radovi, građevinsko-zanatski radovi, nakon čega će se pristupiti radovima na atmosferskoj kanalizaciji,...

Spajić i Milatović: Cilj je da ubrzamo dinamiku napretka...

Ministar ekonomije u Vladi UAE je izrazio zadovoljstvo što će ta zemlja biti partner na Investicionom forumu...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare