Izvor:luxlife

FOTO: Stiže ASTON MARTIN VALHALLA od 800.000 dolara

Aston Martin je konačno predstavio Valhalla hibridni superautomobil sa proizvodnim specifikacijama, i moramo priznati, mnogo toga se promijenilo od debitovanja originalnog koncepta 2019.godine…

Prije tri godine, britanski brend automobila predstavio je prvi set rendering Valhalla modela, koji je trebalo da predstavlja vrhunsku zvijer sa V6 motorom i cenom od 1.3 miliona dolara. Ipak, od tada, vlasništvo kompanije se promenilo kako bi ona bila spašena od propasti, a nekadašnji AMG šef, Tobijas Moers, doveden je kao novi CEO. Pod njegovim vođstvom, Aston Martin je doživio velike strateške promene, a Valhalla je samo jedna od njih.

Model je zadržao svoje interesantno ime i neke od dizajnerskih elemenata, dok je većina djelova u cjelosti izmijenjena. Najveća promjena doalzi u formi AMG V8 motora koji će ga pokretati umjesto pomenute V6. Prema informacijama koje smo dobili, Valhalla 4.0 litarski twin-turbo V8 baziran je na AMG GT Black seriji motora, dok će svoj maksimum dostići pri 7.200 rpm, sa 740 konjskih snaga.

AMG V8 će dobiti asistenciju u vidu dva električna motora, koji će mu dodati 200 konjskih snaga. Jedan od motora će biti smešten na prednju osovinu i pokretaće prednje točkove, dok će drugi biti smešten u transmisiji, kako bi pomogao V8 jedinici. Iz Aston Martina kažu da će Valhalla imati ukupno 937 konjskih snaga, koji će biti dovoljni za ubrzanje od nula do sto kilometara na čas za 2.5 skeundi i maksimalnu brzinu od 350 kilometara na čas. Britanci takođe tvrde da će Valhalla jedan krug na Nurburgringu preći za 6:30, što će apsolutno uništiti trenutni rekord.

Za sada, Aston Martin još nije iznio informacije vezane za baterije, ali EV režim će imati maksimalnu brzinu od 130 kilometara na sat i prelazni opseg od oko 15 kilometara. Kada se radi o dizajnu, Valhalla ima slični dizajnerski DNK kakav smo vidjeli kod Valkyrie. Na mestu zadnjeg stakla, ovaj hibrid je dobio poklopac motora sa dvije izduvne cijevi, i umesto njega koristi kamere, čiji sadržaj emituje na kontrolnoj table.

Zvanične cijene modela tek treba da budu predstavljene, ali se očekuje da će se zaustaviti oko 800.000 dolara, što je poveliko sniženje u poređenju sa prvobitnom cijenom od 1.3 miliona dolara. Prve dostave bi trebalo da krenu u drugom tromjesečju 2023.godine.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Reporterka Skaja: Za 20 minuta izgorelo sve iza nas

„Pogledajte ovu vatru, pogledajte ovaj plamen pored nas, i to vam govori kako se sve brzo širi....

U Iranu za dan zaraženo 39.000 osoba!

U poslednja 24 sata u Iranu je umrlo 378 ljudi, dok je od početka epidemije korona virusa...

GRČKA GORI: Hiljade ljudi bježi u panici iz kuća...

Vatrogasci u Grčkoj nisu uspjeli da savladaju veliki požar koji se približio sjevernim predgrađima Atine, pa je...

Ekološki incident: Pomor ribe na Ibru

“Odmah nakon ekološkog incidenta na osnovu prijave, reagovao je inspektor za vode, kao i pripadnici Uprave policije...

IMELDA MARKOS: Ovako je djevojčica iz memljive garaže postala...

Ona je 2018. nepravosnažno osuđena za korupciju, a ovaj proces trajao je više od 30 godina. Imeldi...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare