Izvor:Klix

Gradonačelnica Sarajeva istrčala pet kilometara u znak sjećanja na Osmana Junuzovića

Pod simboličnim startnim brojem 71000 danas je u maratonskoj utrci “Two Cities” koja spaja Sarajevo i Istočno Sarajevo učestvovala i gradonačelnica Benjamina Karić.

“Istrčala sam trku na pet kilometara organizovanu u znak sjećanja na jednog od naših najboljih trkača Osmana Junuzovića. Da bi bili uspješni u misiji koja promoviše zdravlje kao najveće individualno i zajedničko dobro potrebno je pokazati ličnim primjerom, a onda i udruženim snagama šta sve možemo uraditi na unaprjeđenju fizičke i socijalne dimenzije zdravlja”, navela je Karić.

Ona je trčala zajedno sa svojim suprugom Alenom Karićem, inače kardiohirurgom koji radi na KCUS-u.

Najveća maratonska trka u BiH, a koja se treći put održava u glavnom gradu BiH i na kojoj će, prema riječima organizatora, nastupiti 1.200 učesnika iz 29 zemalja svijeta počela je jutros u 7 sati.

Na trci učestvuje i sedam ekipa koje pomažu osobama sa invaliditetom u kolicima i to pet ekipa iz Jagodine (Srbija) te dvije ekipe su iz BiH (Sarajevo i Kakanj).

Trka će se uporedo odvijati na četiri staze, a svaki takmičar odabrao je između trčanja maratona (42 km), polumaratona (21 km) ili Memorijalne utrke Osman Junuzović (pet km), a uz sve to za djecu – zavisno od uzrasta – organizovana je dječija trka na 460 metara, odnosno 920 metara.

Maratonska trka je tehnički najteža trka (42 km) koju odlikuje trasa koja spaja gradove Sarajevo i Istočno Sarajevo, a proteže se od Vijećnice, preko Dolac Malte, Vrela Bosne, Hrasnice, Lukavice, Mojmila, do stadiona FK Željezničar, odakle se nastavlja preko Skenderije do cilja na trgu Vijećnica. Učesnici imaju vremenski limit od šest sati da stignu do cilja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SDT razmatra da sasluša premijera Abazovića u vezi saznanja...

“Nakon današnjih izjava premijera u parlamentu, specijalni tužioci i državni tužioci upućeni na rad u Specijalno državno...

Kurti: Španija da prizna Kosovo, nije isti slučaj kao...

Prema Kurtiju, Španija treba da se složi i prizna Kosovo. „Znam da ima žalbi,...

Uručena vrijedna oprema barskim vatrogascima

"U pitanju je spasilačko korito i spasilačka spinalna daska sa pratećom opremom. Imajući u vidu povećan obim...

Filipović: Abazović je slagao, jedinu nekretninu koju sam ikad...

“Dritan je danas mučki i fukarski slagao. Ja od 2015. nisam politički eksponirana ličnost i ne moram...

ZA SEDAM DANA POČINJE SEA DANCE: Ljeto će produžiti...

Omiljena umjetnica ovih prostora Konstrakta prvi put...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare