Izvor:Euractiv

Hidalgo: Kandidovaću se za predsjednicu Francuske

Kandidovaću se na predsjedničkim izborima 2022. godine, saopštila je Socijalistička gradonačelnica Pariza En Hidalgo u nedjelju tokom govora u Ruenu.

„Ponizno, svjesna težine ovog trenutka i da naše nade postanu stvarnost naših života, odlučila sam da budem kandidat za predsjednika Francuske Republike“, rekla je ona.

Ljevičarska kandidatkinja oštro je kritikovala postignuća aktuelnog predsjednika Emanuela Makrona: „Petogodišnji mandat koji se bliži kraju trebalo je da ujedini Francuze, ali ih je podjelio kao nikada do sada. Trebalo je da riješi društvene probleme, ali ih je pogoršao. Trebalo je da zaštiti našu planetu, okrenuo je leđa ekologiji “, dodala je ona.

Nekoliko političara reagovalo je na Hidalgovo saopštenje. „Ona igra razne igre, na primjer kada je crno na bijelo rekla Parižanima:„ Ni na koji način neću biti kandidat za predsjednika Republike “.I onda ona igra na kartu poštenja “, rekao je Kristof Kastaner, član Macronove La Republique en Marche, stranke koja je trenutno na vlasti.

Njena desničarska protivnica, Valeri Pekres, rekla je da je kandidatura Anne Hidalgo “legitimna”.

Olivije For, prvi sekretar Socijalističke partije, tvitovao je: „Draga En Hidalgo, znam tvoju odlučnost i tvoju hrabrost. Biće potrebna hrabrost da se ova zemlja povede na put ekološke i socijalne republike.

” Francuski predsednički izbori održaće se u aprilu 2022. godine i uključivaće dva kruga glasanja ako nijedan kandidat ne osvoji apsolutnu većinu u prvom krugu. Trenutna istraživanja pokazuju da je Hidalgo na petom mjestu, sa 7-9% glasova.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ubijen unuk gradonačelnika Klivlenda

Navodi se da je gradonačelnikov unuk Frenk K. Džekson (Frank Q. Jackson) ubijen u pucnjavi nedaleko od...

Ćorić: Koji je cilj skupova bez maski i odstojanja?

Ona podsjeća da ljekari ne šetaju i šire zarazu već dočekuju u bolnicama žrtve, najčešće, neodgovornog ponašanja...

FOTO: Oženio se ministar Sergej Sekulović

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović vjenčao se u subotu sa Milicom Marđokić, koordinatorom servisa podrške Udruženja mladih sa...

FCJK raspisao konkurs za upis na prvu godinu master...

Pravo prijave na konkurs za upis imaju kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita...

Abazović: Ekološka država je najveća komparativna prednost Crne Gore

Abazović navodi da je Vlada Crne Gore od svog formiranja prije deset mjeseci pokazala veći senzibilitet prema...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare