Izvor:nova.rs

Hrvatska policija vraća istragu na početak: Matejevi drugovi opet na poligrafu

Iako hrvatska policija ne otkriva sve detalje iz potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem (27) u Beogradu, srpski mediji navode da se ponovo ispituju njegovi prijatelji, koji su sa njim bili kobne noći u klubu Gotik.

Ako bude potrebno, oni će se iznova i poligrafski testirati, kako bi se utvrdilo da li su policiji u Srbiji rekli punu istinu. Navodno, u njihovim iskazima postoje dvije različite verzije, pa policija u Splitu želi da sazna punu istinu.

Rezultati istrage biće upućeni kolegama u Srbiji, kako bi se dobila kompletna slika događaja koji su prethodili Matejevom nestanku u noći između 30. i 31. decembra prošle godine. Njegovi prijatelji i dalje ne daju izjave medijima, a policije dvije države stalno razmjenjuju informacije važne da se rasvjetli cio slučaj.

Hrvatski novinar Dušan Miljuš, koji je za “Jutarnji list” pratio slučaj u Beogradu, kaže da bi ispitivanje Matejevih prijatelja moglo da potraje nekoliko dana. Ovaj hrvatski dnevnik u ponedjeljak je objavio da Matejeva prijateljica, Splićanka Maja S., sa kojom je on komunicirao kobne večeri, navodno ne smije da napusti Srbiju i da joj je oduzet pasoš, što je MUP Srbije u ponedjeljak demantovao.

S njom se, prije desetak dana, ispred zgrade policije u Beogradu, sreo Nenad Periš, Matejev otac. List prenosi Nenadove riječi da je Maja rekla kako nije uspjela da ostvari komunikaciju sa Matejem zbog buke u lokalu. Tek treba da se utvrdi tačnost te izjave.

– Moj sin posljednji kontakt je pokušao da ostvari sa drugaricom svog prijatelja tako što joj je poslao poruku na “Instagram”, ali mu ona nije odgovorila – kaže Nenad Periš, otac nestalog mladića. – Nemam informaciju da se moj Matej čuo sa prijateljicom. Ona mu nije odgovorila na poruku. Nisam saznao šta je želio od nje. Uvjeren sam da su Matejevi drugovi rekli sve što znaju i da je i njima teško zbog svega što se dogodilo. Rekli su mi da su “mislili da priča sa nekim, pa ga nisu odmah tražili”. Razumijem ih, jer su svi oni došli da se provedu.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

GI “21. maj”: Lamentiranje Perovića o potrebi zabrane abortusa...

"No pasáran", poručili su iz GI "21. maj". https://twitter.com/gi21maj/status/1526280839331463170?s=20&t=G3z0I-uka0oj0mkJo1HpXg

Šehović: Premijer Abazović je poltronski most za destrukciju Crne...

Političke prilike u odnosu protekla tri mjeseca, kako smatra, naizgled su se prilično promijenile, ali ne i...

Autobusi sa ukrajinskim vojnicima napustili čeličanu Azovstal

Agencija novodi da nije bilo moguće utvrditi koliko je vojnika bilo u autobusima. Po...

Sudar dva voza u Španiji, mašinovođa stradao, 85 osoba...

Službe za hitnu pomoć javile su da pomažu evakuaciju oko 100 ljudi iz putničkog voza.

( VIDEO) Krivična prijava zbog zlostavljanja: Žabljačanin osumnjičen da...

“Pripadnici policije su kroz svoje aktivnosti došli do sumnje da je nepoznato lice B.G. (45) sa Žabljaka,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare