Izvor:N1

KFOR i NATO pozvali su danas na smirivanje situacije na Kosovu i dijalog

KFOR i NATO pozvali su danas na smirivanje situacije na Kosovu i dijalog i saopštili da će obezbijediti sigurno okruženje.

Portparolka NATO Oana Lungesku objavila je na Tviteru poziv institucijama na Kosovu da, uz deeskalaciju na terenu, „sve strane riješe situaciju dijalogom“.

„NATO_KFOR ostaje na oprezu i osiguraće bezbjedno i sigurno okruženje“, navela je Lungesku povodom jučerašnjih incidenata na sjeveru Kosova.

Nasilan upad u zgrade lokalne uprave u opštinama na sjeveru Kosova, gdje su gradonačelnici izabrani na izborima 23. aprila koje su Srbi bojkotovali, juče su osudile Sjedinjene Države, naglasivši da će akcije prištinskih vlasti „imati posljedice po bilatralne odnose“ SAD i Kosova.

„Sjedinjene Američke Države najoštrije osuđuju akcije Vlade Kosova u pristupanju opštinskim zgradama na sjeveru Kosova nasilnim putem, koje su preduzete uprkos savjetima SAD i evropskih partnera Kosova“, poručio je američki državni sekretar Entoni Blinken.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Huter: Đurašković spinovima ponižava sebe i funkciju koju obavlja

On je reagovao na izjavu gradonačelnika Cetinja Nikole Đuraškovića koji je kazao da "Huter treba da vrati...

Sjutra pretežno sunčano

Na sjeveru se ujutru po kotlinama očekuje magla, a popodne je u planinama ponegdje moguća kratkotrajna nestabilnost.

Odbijena žalba: Vrhovni sud stavio tačku na slučaj eventualnog...

Time je najviši sud potvrdio odluku Tužilačkog savjeta od 15. juna i odbio kao neosnovanu žalbu zamjenice...

Brutalno isprebijali tri brata pa rekli da im je...

Krivično su prijavljeni da su oko tri sata ujutro obavljajući zaštitarsku djelatnost počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja...

Injac: Zalagaću se da Gradsko pozorište nosi ime po...

"Cijenim stvaralaštvo izuzetnog umjetnika Jagoša Markovića, kojim je obogatio crnogorsku kulturu.Zalagaću se da Gradsko pozoriste nosi njegovo...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare