Kosovska policija ušla u sjeverni dio Mitrovice

Pripadnici Kosovske policije iz redovnih jedinica, albanske nacionalnosti, od večeras ulaze u sjeverni dio Mitrovice, sa ciljem da pojačaju prisustvo u djelovima grada gdje živi etnički mješovito stanovništvo, među kojima su prije svega Albanci.

Cilj dolaska ovih jedinica je isključivo „zaštita etnički mješovitih djelova grada, a nakon više pritužbi Albanaca sa Severa da se ne osjećaju bezbjedno“, rečeno je za KoSSev u Kosovskoj policiji.

Ubrzo nakon najave Kosovske policije da će pojačati prisustvo na Sjeveru, a u jeku najnovijih tenzija nakoj prekjučerašnjih incidenata, veći broj policajaca viđen je u Bošnjačkoj mahali u sjevernom dijelu Mitrovice, ali i drugim djelovima grada, objavio je večeras KoSSev.

Policajci su stacionirani u manjim grupama, a primijetan je i manji broj građana.

Situacija je za sada mirna.

Prema saznanjima KoSSeva iz policije, primijećeni policajci dio su redovnih jedinica, a raspoređeni su u sredine sa mješovitim stanovništvom, nakon prethodnih incidenata, te primjedbi građana da se ne osjećaju bezbjedno.

Kosovska policija najavila je večeras da će povećati prisustvo u narednim danima na Sjeveru.

Svečlja: Nakon oružanih napada, neophodno pojačati prisustvo policije

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je večeras da kosovska policija ima mandat i zadatak da obezbijedi bezbjednost, garantuje red i vladavinu zakona.

„Posljednjih dana, nakon uzastopnih oružanih napada na policijske službenike i građane na sjeveru zemlje, neophodno je pojačati prisustvo policije u cilju obezbjeđenja svih građana“, naveo je Svečlja na Fejsbuku, istovremeno zamolivši građane da ostanu mirni i sarađuju sa policijom.

Najmanje dva incidenta praćena sirenama dogodila su se prekjuče u Zubinom Potoku i Sjevernoj Mitrovici, prilikom pokušaja novopostavljenih članova opštinskih izbornih komisija da u pratnji Kosovske policije uđu u prostorije OIK-a na Sjeveru. Srbi su ih spriječili da to učine.

I dok se incident u Zubinom Potoku završio mirno, uz intervenciju i policije, u Mitrovici su, prema zvaničnim izvorima, na prostorije OIK-a bačene dvije eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala, a druga je kasno sinoć uklonjena.

Beograd i Priština uzajamno su se optuživali za nove incidente za Sjeveru.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Doktori upozoravaju: „Potpuno smo nespremni za gljivičnu pandemiju“

Dozvolite da vam predstavimo nešto istinski užasavajuće - gljivu koja žrtve pretvara u zombije.

Danska prvak svijeta, treća titula u nizu!

Danci su od početka utakmice vodili i nisu dopustili Francuzima niti u jednom trenutku da dodju u...

Metodije: Ne možemo govoriti o Hercegovini, a da ne...

„Bratski odnos Crne Gore i Hercegovine sveta je ikona sabornosti i jednoobraznosti na kojoj smo mi danas...

LP: Poslanica Savković-Vukčević još jedna žrtva progona neistomišljenika dolazeće...

Skandalozna dodjela nagrade za novinarstvo ruskom propagandnom mediju Sputnjiku i Dariji Duginoj glasnogovornicima zvanične politike kremlja, koji...

Sjutra pretežno sunčano, krajem dana povećanje oblačnosti

Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, tokom jutra na krajnjem jugoistoku umjeren do pojačan sjeveroistočni. Jutarnja temperatura...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare