Izvor:Nova S

Lečić poslije odbačene prijave: Učinjena mi je ogromna šteta

Nakon što je Više javno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld koja je Branislava Lečića optužila za silovanje, oglasio se Lečić koji je između ostalog naveo da mu je učinjena nepovratna šteta.

„Nakon izuzetno teškog perioda, od skoro četiri mjeseca, primio sam vijest kako je tužilaštvo odlučilo da protiv mene ne pokreće postupak povodom iznijetih optužbi.

Iako sam, budući da nisam kriv, ovakav ishod i očekivao, moram priznati da se ne osjećam kao pobjednik. Naime, šteta koja je nanijeta meni, mojoj porodici i prijateljima, nikada i nikako ne može biti nadoknađena.

Takođe, nenadoknadiva šteta nanijeta je i svim pravim žrtvama nasilja u našoj zemlji i regionu. Nakon ovakvog epiloga imaće još manje smjelosti da se za pomoć obrate nadležnim institucijama.

Razloge zbog kojih se sve ovo desilo baš meni još uvijek ne mogu da razumijem, niti mogu da razumijem motive onih koji su me osudili prije nego je bilo kakav postupak protiv mene i pokrenut.

Iako sam pred policijom i tužilaštvom imao status građanina, a ne optuženog niti čak osumnjičenog, mnogi su požurili da iznesu završnu riječ i donesu osuđujuću presudu.

Jako sam zabrinut zbog našeg opšteg stanja u društvu. Koristim priliku da pozovem čitavu javnost, a prije svega medije i ostale koji imaju uticaj na javno mnjenje, da ubuduće više pažnje obrate na pretpostavku nevinosti, kao jedno od osnovnih ljudskih prava, a sve kako se više nikome ne bi dogodilo da bude osuđen prije suđenja.

Sada mi je potreban odmor i molim medije da to omoguće, kako meni tako i mojoj porodici. Nakon toga, rado ću upoznati javnost sa svojom stranom priče i mojim konkretnim dokazima iz postupka, jer smatram da je to moje pravo i velika obaveza, zbog moje djece, ljudi koji poštuju moje djelo, ali i našeg društva uopšte“, naveo je Branislav Lečić.

Podsjećamo, Danijela Štajnfeld u martu je podnijela krivičnu prijavu protiv glumca Branislava Lečića, koga je optužila da ju je tokom 2012. godine silovao, u vrijeme kada su zajedno radili na jednoj predstavi. Ona je prvo prošle godine u svom dokumentarnom filmu otkrila da ju je silovao stariji kolega iz Srbije. Štajnfeld nije željela da otkrije njegov identitet, a sve što je kazala bilo je da je on veoma uticajan u svijetu filma i pozorišta.

Nakon što je otkrila Lečićevo ime, poznati glumac i opozicioni političar pokušavao je danima da na svaki način demantuje njene navode. Na saslušanju u policiji je proveo čitav jedan dan, a po izlasku je tvrdio da je prošao poligraf.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra pretežno sunčano, do sedam stepeni

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, duvaće vjetar povremeno umjeren do jak, na udare...

MPNKS: Bratić govorila jezikom slobode, nije joj na kraj...

Kako su kazali iz MPNKS, DPS-SDP-SD večerašnjim saopštenjima želi opet da Bratić uvuče u svoje nacionalističke igre...

Krivokapić: Kako mogu braniti fotelje oni koji traže nove...

"Upravo zbog fotelja, neki planiraju saradnju sa DPS-om, dok drugi zbog istih fotelja, od samog početka ovu...

Rakočević: Nadam se da nikada više u Crnoj Gori...

“Ovo je, na našu žalost, ministarka u “najboljoj” Vladi CG u njenoj istoriji. Ali na našu sreću,...

Dizdarević: Nekontrolisani izlivi mržnje ministarke Bratić, pravi odraz stavova...

Kako je kazao, nakon skandalozne izjave Bratić može se konstatovati da su maske definitivno pale.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare