Izvor:avaz

London proglasio vanredno stanje, u Kaliforniji prepune mrtvačnice

London je danas proglasio veliku nepogodu zbog rizika gradskih bolnica od pretrpanosti, što je posljedica vrlo prenosivog soja koronavirusa koji se oteo kontroli širom velike Britanije.

Britanija ima službeno petu najveću stopu smrtnosti od covida-19 u svijetu, s više od 78.000 umrlih, dok je premijer Boris Džonson (Johnson) zaustavio ekonomiju te potaknuo žurniju proizvodnju vakcine od susjednih zemalja kako bi spriječio širenje pandemije.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan (Sadiq Khan), iz opozicijske Laburističke stranke, rekao je da će u glavnom gradu bolničkih kreveta nestati unutar nekoliko sljedećih nedjelja jer se virus širio “izvan kontrole”.

– Proglašavamo veliku nepogodu jer je prijetnja koju ovaj virus predstavlja našem gradu dosegla kritičnu tačku – kazao je Kan.

Alarmantna situacija je i u SAD.

Kalifornija je juče distribuirala najmanje 166 kamiona-hladnjača za privremene mrtvačnice kako bi izašla na kraj s nedostatkom kapaciteta u preopterećenim bolnicama zbog velikog broja umrlih od COVID-19.

Veliki broj kamionskih prikolica s rashladnim uređajem i hladnjača morao se modifikovati kako bi se u njima odložio što veći broj tijela. Kako ta vozila nisu predviđena da posluže kao mrtvačnice, u njima su nadograđene police kako bi im se kapacitet barem udvostručio.

Pripadnici Nacionalne garde ove su sedmice kao ispomoć poslani u Ured mrtvozornika u Los Anđelesu gdje od virusa svakih 15 minuta umre jedna osoba.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Srzentić: Osnažićemo ljude u Crnoj Gori i omogućiti im...

Ministarka Srzentić se tokom zvanične posjete Americi sastala sa Cori Zarek,  izvršnom direktoricom Beeck centra za inovacije...

Ovaj Srbin je priznao da je Tamari Eklston ukrao...

Britanski „Telegraf“ piše da je Jugoslav bio dio međunarodne bande lopova koji su, između ostalog, provalili u...

Suđenje Kneževiću 13. decembra

Đukanović je tužio Kneževića u proljeće 2019. godine, tvrdeći da mu je povrijeđeno...

U subotu bez struje tri opštine

Budva- u terminu od 09 do 15 sati: zgrada MUP-a u Budvi

U Moskvi započinje “zaključavanje” u trajanju od 11 dana

Zemlja koja je najteže pogođena pandemijom u Evropi, bori se s niskim stopama vakcinacije uprkos tome što...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare