Maloljetnik iz Skoplja inspirisan lažnim dojavama prijavljivao bombe u školama

Policija Sjeverne Makedonije podnela je krivičnu prijavu protiv jednog maloljetnika iz Skoplja za krivično djelo 'terorizam' zbog slanja jedne od lažnih dojava o bombama u skopskim školama.

Saopšteno je da je taj maloljetnik, inspirisan dojavama o bombama od 26. oktobra do 2. novembra, a videvši da su prijeteće poruke poslate preko provajdera koji nudi kriptozaštitu, preko tog operatera 4. novembra poslao poruku o postavljanju bombi u četiri srednje škole u ​​Skoplju.

Policija je s mladim Skopljancem, u prisustvu njegovih roditelja, 7. novembra obavila razgovor i priznao je da je počinio krivično djelo, a objasnio je i način kao je to uradio.

Krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizvani kriminal Sjeverne Makedonije podnio je Sektor Policije za borbu protiv terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizma.

Preteći mejlovi o postavljanju bombi su na elektronske adrese skopskih srednjih škola počele skoro sakodnevno da stižu 26. oktobra. Posljednjih dana dana su preteće poruke dobile i neke skopske osnovne škole, kao i škole u gradovima u unutrašnjosti Sjeverne Makedonije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Komnenović: Trajektnu liniju da preuzmu Opštine Tivat i Herceg...

Nakon što je aktuelizovana priča o stavljanju van snage zaključak Vlade iz 2019. kojim je “Pomorskom saobraćaju”...

Nikolić: Evropa sad da pokaže principijelnost i ne formira...

“Pa ipak, da podsjetimo na određene činjenice. Zahvaljujući glasovima birača Demokratskog fronta Spajić i Milatović su uopšte...

Letovi sa tivatskog preusmjereni na podgorički aerodrom zbog jakog...

U pitanju su četiri leta, tri za Beograd i jedan za Istanbul. Takođe i...

Nikolić: Raduje interesovanje američkih kongresmena za dinamiku unutrašnjih političkih...

“Raduje interesovanje američkih kongresmena za dinamiku unutrašnjih političkih procesa, posebno u kontekstu rasprostranjenog ruskog uticaja u regionu...

U Iranu pomilovane desetine hiljada zatvorenika

„Pomilovani su zatvorenici koji nisu optuženi za špijunažu u korist stranih agencija, direktne kontakte sa stranim agentima,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare