Misteriozna smrt: Ubijen naučnik koji je navodno bio na pragu važnog otkrića vezanog uz koronavirus

Ugledni naučnik Medicinskog centra Sveučilišta u Pittsburghu (UPMC) je navodno bio na pragu važnog otkrića povezanog s koronavirusom kad je, prema navodima policije, izgubio život u slučaju ubistva i samoubistva, piše Daily Mail.

Doktor Bing Liu (37) bio je sam kod kuće u subotu naveče, kad je jedan muškarac – kasnije identifikovan kao Hao Gu (46) – upao u njegov stan i počeo pucati. Liu je hicima pogođen u glavu, vrat i torzo i na mjestu je preminuo.

U vrijeme ubistva njegova supruga nije bila kod kuće. Par nije imao djece. Policija je kasnije rekla da se nakon zločina Gu vratio u svoj auto parkiran otprilike stotinu metara dalje i izvršio samoubistvo.

Prema navodima policije, Liu i Gu su se poznavali prije strašnog zločina, no nije poznato u kakvom su tačno odnosu bili te što bi mogao biti motiv ubistva.

Liu, inače porijeklom Kinez, doktorirao je kompjuterske nauke na Nacionalnom sveučilištu u Singapuru, da bi kasnije otišao na Carnegie Mellon sveučilišta u Pittsburgh.

‘Doktor Bing je bio izuzetan naučnik koji je zaradio poštovanje mnogih kolega iz tog područja te dao značajan doprinos nauci’, navedeno je u službenoj objavi fakulteta.

Pridružio se UPMC-u prije nekoliko godina i bio suautor više od 30 knjiga i publikacija čime je zaradio reputaciju izvrsnog naučnika i mentora mlađim kolegama.

Čelnica odjela na kojem je radio Bing, doktorica Ivet Bahar, kazala je da je Bing neposredno prije smrti istraživao Covid-19 te bio na pragu zanimljivih otkrića.

Iza doktora Liua ostali su supruga i roditelji koji žive u Kini.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Utvrđeno da je Cvetanović na snimku,...

U podgoričkom Višem sudu danas je nastavljeno suđenje za ubistvo Nikole Bojovića a koje se vodi protiv...

Dok se Crna Gora i komšije bore za tržište,...

U Crnoj Gori je tokom ljetnje turističke sezone boravilo najmanje deset puta manje turista iz Ukrajine i...

Održan Kongres Sindikata energetike – Kajević ponovo na čelu

Kajević za Pobjedu ističe da će nastaviti sa aktivnostima kao i do sada na poboljšanju materijalnog statusa...

TRI MJESECA OD SAJBER NAPADA: Informacioni sistem još ne...

Sajber napad na vladinu infrastrukturu ogolio je slabosti sistema. Nemogućnost sprovođenja javnih nabavki usporila je mnogo toga...

Andrijevica: Uhapšen zbog nasilja nad bratom

“Osumnjičenom B.V. se stavlja na teret da je 4. decembra, oko 10.20 časova, primjenom grubog nasilja narušio...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare