OVA EVROPSKA država plaća 200 EURA PO OSOBI ako ostanete u njoj barem TRI NOĆI!

Malta je nedavno predstavila svoj neobični plan za privlačenje turista u narednoj sezoni. Naime, kako bi podstakli razvoj turizma koji je teško pogođen pandemijom korona virusa, putnicima će ponuditi novac ako odluče da rezervišu hotelski smještaj. Prema saopštenju malteškog ministarstva turizma, Uprava za turizam platiće svakom posjetiocu koju odluči da rezerviše smještaj na najmanje tri noći u odabranim hotelima.

Oni koji odaberu smeštaj u hotelu s pet zvjezdica dobiće 100 eura po osobi za rezervaciju. Gosti u hotelima s četiri zvjezdice dobiće 75 eura, a oni u hotelima s tri zvjezdice 50 eura.

Malteški ministar turizma Klejton Bartolo u petak je predstavio plan. Očekuje da će se većina ograničenja uvedenih zbog pandemije korona virusa ukinuti do 1. juna.

Ministar je dodao da će isti iznos isplatiti i hoteli, tako da turisti mogu zaraditi do 200 eura za boravak od tri noćenja u hotelu s pet zvjezdica. Istovremeno, turisti koji odluče da ljetuju na ostrvu Gonzo dobiće dodatnih 10 odsto podsticaja na taj iznos.


U saopštenju se navodi kako će Malta izdvojiti 3,5 miliona eura za ovaj plan kojim će privući više od 35.000 turista.

Prema nekim podacima, udeo prihoda od turizma na Malti iznosi oko 27 odsto. Tu zemlju je 2019. posjetilo više od 2,7 miliona stranih turista, a prošle godine doživjeli su gubitak od 80 odsto zbog pandemije korona virusa.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U sukobima u Jerusalimu povrijeđeno 169 osoba

Sukobi su izbili kada je veliki broj pripadnika izraelske policije bio raspoređen oko džamije Al Aksa, dok...

Milojević: Mi smo bolji tim, vjerovao sam da ćemo...

Budućnost je sinoć slavila u Baru 92:81 i sa 2:0 u seriji se plasirala u finale.

BRUSKETI S JAGODAMA

Sastojci: 10-ak jagoda, 60 g svježeg krem sira, 50 g gorgonzola, 1 kašičica prirodnog zaslađivača ili šećera, zrnasti...

Za 24 sata, 23 saobraćajne nezgode

Iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije kazali su da se u Podgorici dogodilo šest nezgoda, Nikšiću četiri, Budvi...

Egzit će se održati u Srbiji uprkos koronavirusu

Agencija navodi riječi portparola festivala Sanjina Đukića prema kome su medicinski stručnjaci odlučili da je moguće organizovati...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare