Ovaj Srbin je priznao da je Tamari Eklston ukrao nakit vrijedan 26 miliona

Jugoslav Jovanović, 24-godišnji Srbin iz Milana, priznao je učestvovanje u krijumčarenju novca i nakita ukupne vrijednosti 26 miliona funti. Taj novac je ukrao iz domova slavnih osoba u Velikoj Britaniji, ali imao je pomagače.

Britanski „Telegraf“ piše da je Jugoslav bio dio međunarodne bande lopova koji su, između ostalog, provalili u vilu Tamare Eklston u Kensingtonu i opljačkali je. To je bila najveća kućna provala u istoriji Britanije.

Ukrali nakit i gotovinu u vrijednosti od 25 miliona funti

Tamara je za vrijeme pljačke, koja se desila u decembru 2019. godine, sa suprugom i ćerkom bila na odmoru u Finskoj. Tada su joj ukrali nakit i gotovinu u vrijednosti od 25 miliona funti.

Osim Tamare, žrtva provale bio je i bivši fudbaler Frank Lampard i pokojni Višaj Šrivadanapraba, vlasnik fudbalskog kluba Lester Siti. Policija nije uspjela da vrati nakit i gotovinu iz tri spomenute pljačke.

Kako se Jugoslav, ključni osumnjičeni, izjasnio krivim, istražitelji su konačno sklopili punu sliku o „pljačkama vijeka“, međutim jedno pitanje je ostalo bez odgovora – gdje je završio plen. Pretpostavlja se da je ukradeno iznijeto u inostranstvo.

https://www.bbc.com/news/uk-england-london-59037924

Jovaniću je nakon izručenja iz Italije trebalo da se sudi u Ajzeluvortu, ali on je u srijedu priznao krivicu. Prije toga je priznao da je kriv i za provalu počinjenu u razdoblju od 29. novembra do 18. decembra 2019.

Četvrti provalnik još nije uhvaćen

Kazna će Jugoslavu biti izrečena 15. novembra, kao i Italijanima Alesandru Malteseu i Alesandru Donatiju, koji su takođe izručeni Velikoj Britaniji.

MET POLICE
Image caption,Alessandro Maltese, Jugoslav Jovanovic and Alessandro Donati were all arrested in Italy and extradited to the UK

Četvrti provalnik Daniel Vuković nikada nije uhvaćen, a navodno se nalazi u Beogradu, dok su rumunski državljani Aleksandru Stan, Sori Markovici, Marija Mester i Emil Bogdan Savastru u maju ove godine oslobođeni optužbi da su učestvovali u planiranju spomenutih provala.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Omikron soj stigao u Hrvatsku

Ovu informaciju su u subotu potvrdili na Institutu Ruđer Bošković, o čemu su se oglasili i...

Pucnjava u Nikšiću: Ranjen mladić

Mladić Đ.M. (29) teško je ranjen u pucnjavi koja se dogodila sinoć u nikšićkom kafiću "Chempion", saznaje...

Makron: Moguća zajednička misija evropskih zemalja u Avganistanu

Sjedinjene Američke Države (SAD) i ostale zapadne zemlje zatvorile su svoje ambasade i...

IJZ: Nulta tolerancija za nasilje nad ženama i djevojčicama

Institut za javno zdravlje Crne Gore i ove godine podržava Narandžastu kampanju "16. dana akivizma protiv rodno...

Petrović: Znam koliko rivali žele pobjedu, tu smo da...

„Plavi“ dijele drugo mjesto na tabeli sa Dečićem (29 bodova), nalaze se u...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare