Izvor:Mondo

Ovo su Belivukovi nasljednici?Vošu zovu Lucifer: Preuzeli poslove brutalnog klana

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv 18 lica koja se dovode u blisku vezu sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a za koje se sumnja da su preuzeli poslove ovog klana.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je u petak optužnicu protiv 18 lica, jer se sumnja da su činili kriminalnu i organizovanu grupu, za koju postoji opravdana sumnja da ju je organizovao Lazar M. zvani “Lucifer”, a čiji su pripadnici Marko T, Veljko O, Stefan S, Uroš B, Marko P, Aleksandar K, Luka G, Aleksa K, Borislav M, Predrag V, Luka O, Luka M, Stefan M, Nikola F, Vasilije N, Aleksa V. i Marko V, saopštili su iz tužilaštva. “Optužnica je podignuta zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela iz člana 346, krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga član 246 stav 5 u vezi stava 1 i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava iz člana 348 KZ Republike Srbije”, navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tužilaštvo navodi da je ova organizovana kriminalna grupa, odnosno njeni pripadnici, više maloljetnih lica i više NN lica opravdano je sumnjiva da je djelovala u periodu od neutvrđenog dana početkom jula 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Grada Beograda, u cilju vršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga na taj način što je neovlašćeno vršila kupovinu radi prodaje, prenošenje, držanje, posredovanje u prodaji, prodaju opojne droge kokain, heroin, kanabis i amfetamin, čijom prodajom su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist. 

Pripadnici su drogu prodavali u naselju Karaburma, u Beogradu, na splavovima “Port” i “Fristajler”, kao i u klubu “Kasina”, a opojnu drogu su dostavljali i na adrese kupaca, odnosno uživaoca. Takođe, Tužilaštvo za organizovani kriminal je predložilo produženje pritvora u odnosu na 15 okrivljenih, dok se jedan okrivljeni nalazi u pritvoru nakon što je protiv njega ranije podnijeta optužnica, a dvojici okrivljenih je ukinut pritvor.

Podsjetimo, ova grupa “pala” je u martu 2022. godine u velikoj akciji policije. Oni su nekada blisko sarađivali sa grupom “Alkatraz”, ali kada su Belivukovi “Janjičari”, kasnije “Principi”, preuzeli tribinu, “Anti-romi” su im se priključili. Poslije hapšenja Belivuka i Miljkovića, ova grupa nastavila je da posluje i preuzela poslove klana i nastavila sa distribucijom droge i obezbjeđivanja klubova, prenosi Kurir. Vođa “Anti-Roma”, mladić koji je, kako se sumnja, preuzeo i vodio Belivukove poslove sa drogom i obezbjeđenjem je mladić Lazar Marinković, čiji nadimak je Lucifer, inače jedno od imena đavola.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đukanović: Tragikomični pokušaji aktuelne parlamentarne većine da pobjegne od...

Događaju u Pljevljima prisustvovao je i predsjednik DPS Milo Đukanović koji je izrazio svoje zadovoljstvo i zahvalnost...

Junetina u vinu sa pečurkama i slaninom

Ukusnu junetinu za koju je ključno da odstoji u pacu celu noće pre spremanja, preporučuje Praktična žena.

Film Silent Land pobjednik u takmičarskom dijelu Džada Film...

Tročlani žiri koji čine režiseri Milorad Milinković i Nikola Vukčević kao i glumica Nada Vukčević donijeli su...

Zeman: Rusi koji bježe od mobilizacije zaslužuju azil u...

„Mislim da tim ljudima, kao i ukrajinskim izbjeglicama, treba da dajemo humanitarne vize. Čovjek koji bježi iz...

Zbog snažnog tajfuna evakuacije na Filipinima

Tajfun "Noru" donosi vjetar brzine i do 240 kilometara na sat, a pogodio je ostrva Polilo i...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare