Pranje novca: U operaciji Europola privedeno 2.469 osoba

Europol je ranije izveo sedam operacija pod nazivom ''Evropska akcija protiv finansijskih kurira'' u borbi protiv krivičnog djela ''pranje novca''.

U velikoj međunarodnoj akciji protiv pranja novca, koja je sprovedena u 25 zemalja pod koordinacijom Evropske policijske organizacije (Europol), privedeno je 2.469 osoba, prenosi Avaz.

Tokom operativne faze sprovedene od sredine septembra do kraja novembra ove godine, identifikovano je 8.755 kurira za novac, zajedno sa 222 regrutatora.

Iz Europola je navedeno da je evidentirano da je iz 4.089 sumnjivih transakcija, koje je podržalo oko 1.800 različitih banaka i institucija, zaplijenjeno 17,5 miliona eura “crnog novca”.

Operacija je podržana od strane Evropske bankarske federacije (EBF), Agencije za pravosudnu saradnju Evropske unije (Eurojust) i Interpola, a uključene su bile sigurnosne snage zemalja članica EU, kao i sigurnosne jedinice Velike Britanije, SAD-a, Singapura, Hong Konga i Moldavije.

Europol, koji želi spriječiti da nevini ljudi budu oruđe za “pranje novca”, od danas će nastojati da podigne svijest na druÅ¡tvenim mrežama s hashtagom “#DontBeaMule” (Nemoj biti kurir).

Europol je ranije izveo sedam operacija pod nazivom “Evropska akcija protiv finansijskih kurira” u borbi protiv krivičnog djela “pranje novca”.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U Iranu pomilovane desetine hiljada zatvorenika

„Pomilovani su zatvorenici koji nisu optuženi za špijunažu u korist stranih agencija, direktne kontakte sa stranim agentima,...

Turska: U autobuskoj nesreći stradalo osam osoba, 35 povrijeđeno

Kako prenosi Rojters, autobus je saobraćao iz Dijarbakira na istoku zemlje do Bodruma na zapadu.

Bivši njemački fudbaler špijunirao za Putina, uhapšen i optužen...

Carsten Linke (52) bio je dvostruki agent u njemačkoj vanjskoj obavještajnoj službi (BND), a uhapšen je zbog...

Kotorani proslavili Dan Svetog Tripuna

Proslava je počela u jutarnjim satima ispred glavnih gradskih vrata gdje je priređen doček podružnica Bokeljske mornarice.

Sud za prekršaje u Budvi naplatio 1,6 miliona eura...

“Sud za prekršaje u Budvi, sa pripadajućim odjeljenima u Kotoru, Herceg Novom, Baru i Ulcinju, u 2022....

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare